Fotos kopierer eller opretter ikke et bibliotek

Hvis en af følgende fejlmeddelelser vises i Fotos, når du åbner programmet første gang eller overfører et eksisterende iPhoto- eller Aperture-bibliotek, skal du følge instruktionerne nedenfor.

"Fotos kunne ikke tage en kopi af dit bibliotek før klargøring af det. Der var problemer med arkivsystemet eller hardwaren..."

Denne meddelelse betyder typisk, at der er et fysisk problem eller beskadigede data på den disk, som fotobiblioteket ligger på.

Prøv følgende:

• Åbn programmet Diskværktøj for at analysere og reparere disken.
  • Kopier biblioteket til en anden disk, f.eks. en ekstern harddisk.
  • Brug Diskværktøj til at gendanne biblioteket fra en fungerende sikkerhedskopi på en anden disk.

Du kan teste, om et løsningforslag virker, ved at holde Alternativtasten nede og åbne Fotos. Når Fotos beder dig om at vælge et bibliotek, skal du vælge det reparerede eller gendannede bibliotek.

Det er en god idé at oprette en sikkerhedskopi af disken, inden du foretager reparationer.

"Fotos kunne ikke tage en kopi af dit bibliotek før klargøring af det. Fotos har ikke de nødvendige tilladelser..."

Denne meddelelse betyder typisk, at der er forkerte tilladelser til den mappe, som indeholder fotobiblioteket.

Hvis fotobiblioteket findes på standardplaceringen i mappen Billeder, skal du bruge følgende Terminal-kommandoer for at angive nye tilladelser:

1. Åbn programmet Terminal.

2. Indtast følgende kommando, og tryk på Returtasten:Udskift navnet på brugerkontoen med dit brugernavn.

sudo chown -R your_username /Users/your_username/Pictures

3. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til OS X-brugerkontoen og derefter trykke på Returtasten.

4.Indtast følgende kommando, og tryk på Returtasten.Udskift navnet på brugerkontoen med dit brugernavn.

sudo chmod -R 700 /Users/your_username/Pictures

5. Afslut Fotos, hold Alternativtasten nede, og åbn Fotos igen.

6. Når Fotos beder dig om at vælge et bibliotek, skal du prøve at overføre biblioteket igen.

"Biblioteket kan ikke oprettes. Fotos har ikke de nødvendige tilladelser..."

Denne meddelelse betyder typisk, at der er forkerte tilladelser til mappen på den placering, hvor du opretter et nyt Fotos-bibliotek.

Hvis Fotos-biblioteket er placeret i mappen Billeder, skal du bruge følgende Terminal-kommandoer for at angive nye tilladelser:

1. Åbn programmet Terminal.

2. Indtast følgende kommando, og tryk på Returtasten:Udskift navnet på brugerkontoen med dit brugernavn.

sudo chown -R your_username /Users/your_username/Pictures

3.Indtast følgende kommando, og tryk på Returtasten.Udskift navnet på brugerkontoen med dit brugernavn.

sudo chmod -R 700 /Users/your_username/Pictures

5. Afslut Fotos, hold Alternativtasten nede, og åbn Fotos igen.

6. Når Fotos beder dig om at vælge et bibliotek, skal du prøve at overføre biblioteket igen.