Sådan tester du et problem med en anden brugerkonto på din Mac-computer

Hvis et problem løses ved, at du logger af din macOS-brugerkonto og logger på med en anden, kan problemet være relateret til filer eller indstillinger på din brugerkonto.

Når du konfigurer din Mac-computer, opretter du en macOS-brugerkonto med dit navn og din adgangskode. Kontoen indeholder en hjemmemappe, der er navngivet med dit brugernavn. Folderen indeholder dine filer og indstillinger, herunder:

• Filer i Dokumenter, Overførsler, Film, Musik, Billeder, offentlige mapper og websteder
  • De indstillinger, du konfigurerer under Systemindstillinger, Safari, Mail og andre apps
  • Historik, caches og andre webstedsdata, du opretter ved at søge på internettet ved hjælp af Safari eller andre webbrowsere
  • Dine e-mails, kontakter og kalenderdata
  • De medier, du bruger med iTunes, Fotos og andre apps

Du kan finde ud af, om en uventet adfærd er relateret til elementer på din brugerkonto ved at forsøge at genskabe problemet på en anden brugerkonto. (Hvis problemet opstår under opstart og før du får vist dit skrivebord, er det sandsynligvis ikke relateret til din brugerkonto eller dine indstillinger.)

Brug en anden konto til at teste det

Hvis der allerede er konfigureret en anden brugerkonto på din Mac-computer, kan du blot logge af din konto (Apple menu > Log ud) og logge på med den anden konto. Men det bedste er at teste med en nyligt oprettet konto.

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Brugere & grupper.
  2. Klik på låsesymbolet, og indtast derefter administratornavn og adgangskode.
  3. Klik på knappen Tilføj (+) under listen med brugere.
  4. Udfyld de felter, der vises for en standardkonto eller administratorkonto, og klik derefter på Opret konto (eller OK).

Hvis du planlægger at teste med nogle af dokumenterne på din egen konto, skal du gøre disse dokumenter tilgængelige på den nye konto. Træk dem til mappen Delt i mappen Brugere på din harddisk (~/Brugere/Delt). Herefter kan du flytte dem til andre mapper, når du er logget på som den nye bruger.

Log herefter af din konto, og log på med den nye konto:

1. Vælg Apple menu > Log ud.
  2. I log ind-vinduet skal du logge på med navnet og adgangskoden for den nye konto. Hvis du også bliver bedt om at logge på med en iCloud-konto eller et Apple-id, skal du springe dette trin over.

Prøv nu at genskabe problemet på den nye konto. Du kan, om nødvendigt, konfigurere en e-mailkonto eller en anden konto til at teste.

Hvis problemet ikke opstår på den anden konto

Hvis problemet ikke opstår på den nye brugerkonto, er problemet relateret til indstillinger eller filer på din egen konto.

Hvis du vil have hjælp med en bestemt advarsel eller et bestemt problem, skal du søge efter teksten i den viste advarsel på Apples supportwebsted. Hvis problemet kun opstår i én app på din konto, kan det være relateret til en af indstillingerne for den pågældende app. Se appens dokumentation eller supportwebstedet for at få hjælp.

Når du er færdig med at teste, kan du fjerne den nye brugerkonto. Følg trinnene til oprettelse af en ny konto, men klik på knappen Fjern (–) i stedet for på knappen Tilføj (+). Inden du fjerner kontoen, skal du sørge for, at du ikke har brug for nogen af de filer eller indstillinger, du oprettede eller kopierede på nævnte konto.

Hvis problemet opstår på den anden konto

Hvis problemet opstår på den anden brugerkonto:

Hvis du har brug for mere hjælp med et software- eller hardwareproblem, skal du kontakte Apple-support. Husk at fortælle, hvad du har gjort, og hvilke resultater du fik. Du skal også fortælle om eventuelle advarsler eller andre meddelelser, som du mener, er en del af problemet. Du kan tage et skærmbillede af meddelelsen, så du kan henvise til den senere.