Afspil lyd i Dolby Atmos eller surroundsound på dit Apple TV

Apple TV er designet til at levere den bedste lydoplevelse, som dit underholdningssystem i hjemmet understøtter. Læs om, hvilke lydformater der understøttes på Apple TV, og den indstilling, du skal bruge for at afspille lyd i bedste kvalitet.

Lydformater, der understøttes på Apple TV

Apple TV 4K og Apple TV HD afspiller automatisk lyd i den bedste kvalitet, der understøttes af indstillingen af dit underholdningssystem i hjemmet, og som er tilgængelig med det indhold, du ser.

Hvis dit underholdningssystem i hjemmet ikke understøtter det lydformat, som Apple TV automatisk vælger, kan du ændre lydformatet manuelt. Gå til Indstillinger > Video og lyd > Lydformat, og slå Skift format til. Herfra kan du vælge følgende:

• Dolby Digital 5.1: Afspiller lyd på flere højttalere og en subwoofer, f.eks. en konfiguration med en 5.1-højttaler.
  • Stereo: Understøttet lydkvalitet til alle fjernsyn, film og tv-udsendelser, der afspiller lyd gennem en højre og venstre kanal.

Indstil Dolby Atmos

På Apple TV 4K med den nyeste version af tvOS kan du afspille lyd i Dolby Atmos – en fantastisk oplevelse, hvor lyden bevæger sig omkring dig i et tredimensionelt rum.

Hvis du vil afspille film og tv-udsendelser i Dolby Atmos fra dit Apple TV 4K, skal du konfigurere dit underholdningssystem i hjemmet til lyd i høj kvalitet. Du kan bl.a. bruge følgende udstyr:

• En eller to HomePod-højttalere
  • Et tv, der understøtter Dolby Atmos-lyd
  • En Dolby Atmos-kompatibel soundbar
  • En AV-modtager, der understøtter Dolby Atmos

Visse AV-modtagere og soundbars fra andre producenter kræver muligvis en firmwareopdatering for at kunne understøtte Dolby Atmos. Gå til producentens websted for at få mere at vide.

Lær om, hvordan du indstiller hjemmebiograflyd med Dolby Atmos-understøttelse på en eller to HomePod-højttalere. Du kan også bruge følgende trin til at indstille Dolby Atmos på dit Apple TV 4K med en kompatibel soundbar eller AV-modtager:

1. Sørg for at slutte dit Apple TV 4K direkte til HDMI-indgangen på din soundbar eller AV-modtager med et HDMI-kabel. De fleste fjernsyn understøtter ikke et forbindelsesled mellem Dolby Atmos og soundbars eller modtagere.*
  2. Sæt den ene ende af et HDMI-kabel i HDMI-udgangen på din soundbar eller AV-modtager. Sæt derefter den anden ende af HDMI-kablet i HDMI-indgangen på fjernsynet.

* Visse soundbars og AV-modtagere understøtter Dolby Atmos, men understøtter ikke videoformater som HDR10 og Dolby Vision. I sådanne tilfælde kan du slutte dit Apple TV 4K til enten soundbaren eller AV-modtageren for at afspille lyd i Dolby Atmos. Du kan også slutte dit Apple TV 4K til fjernsynet for at se video i HDR og Dolby Vision. Til begge dele skal du have et fjernsyn eller en AV-modtager eller soundbar, der understøtter både Dolby Atmos og videoformater i høj kvalitet. Apple TV 4K bruger en udgave af Dolby Atmos med høj båndbredde, der ikke fungerer via ARC-forbindelser.

Kontroller, om Dolby Atmos er indstillet

På Apple TV 4K skal du gå til Indstillinger > Video og lyd og vælge Lydformat. Under Fordybende lyd skal du kontrollere, at Dolby Atmos er slået til. Hvis du ikke kan se Fordybende lyd og Dolby Atmos som en mulighed, skal du muligvis ændre den måde, dit underholdningssystem i hjemmet er indstillet på. Hvis du bruger hjemmebiograflyd med HomePod som din Standardenhed til lyd ud, er Dolby Atmos allerede indstillet, og du ser ikke indstillingen Fordybende lyd i Indstillinger.

Noget Dolby Atmos-understøttet indhold viser muligvis Dolby Atmos-logoet i lydinfo.

• Hvis du ser indhold på Apple TV+: Tryk på Menu på din Apple TV Remote, og se efter Dolby Atmos-logoet.
  • Hvis du ser indhold i appen Film og tv-udsendelser i iTunes eller en tredjepartsapp: Skub ned på Touch-overfladen på din Apple TV Remote. Se efter Dolby Atmos-logoet under info.

Du kan ikke afspille lyd i Dolby Atmos, hvis Hurtig start er slået fra i Indstillinger. Det kan du kontrollere ved at gå til Indstillinger > Apps > Film og tv-udsendelser i iTunes > Hurtig start.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.