Afspilning af lyd i Dolby Atmos eller surroundsound på dit Apple TV

Apple TV er designet til at levere den bedste lydoplevelse, som dit underholdningssystem i hjemmet understøtter. Læs om, hvilke lydformater der understøttes på Apple TV, og den indstilling, du skal bruge for at afspille lyd i bedste kvalitet.

Lydformater, der understøttes på Apple TV

Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) afspiller automatisk lyd i den bedste kvalitet, der understøttes af indstillingen af dit underholdningssystem i hjemmet, og som er tilgængelig med det indhold, du ser.

Hvis dit underholdningssystem i hjemmet ikke understøtter det lydformat, som Apple TV automatisk vælger, kan du ændre lydformatet manuelt. Gå til Indstillinger > Video og lyd > Lydformat, og slå Skift format til. Herfra kan du vælge følgende:

• Dolby Digital 5.1: Afspiller lyd i flere højttalere og en subwoofer, f.eks. en konfiguration med en 5.1-højttaler.
  • Stereo: Understøttet lydkvalitet til alle fjernsyn, film og tv-udsendelser, der afspiller lyd gennem en højre og venstre kanal.

Sådan konfigurerer du Dolby Atmos

På Apple TV 4K med tvOS 12 kan du afspille lyd i Dolby Atmos – en fantastisk oplevelse, hvor lyden bevæger sig omkring dig i et tredimensionalt rum.

Hvis du vil afspille film og tv-udsendelser i Dolby Atmos fra dit Apple TV 4K, skal du konfigurere dit underholdningssystem i hjemmet til lyd i høj kvalitet. Her er to konfigurationsmuligheder, du kan bruge:

Visse AV-receivere og soundbars fra tredjepart kræver måske en opdatering af firmware for at kunne understøtte Dolby Atmos. Gå til producentens websted for at få mere at vide.

Udfør derefter disse trin for at konfigurere Dolby Atmos på dit Apple TV 4K:

1. Sørg for at slutte dit Apple TV 4K direkte til HDMI Input-stikket på din soundbar eller AV-receiver med et HDMI-kabel. De fleste fjernsyn understøtter ikke et forbindelsesled mellem Dolby Atmos og soundbars eller receivers.*
  2. Sæt den ene ende af et HDMI-kabel i HDMI Output-stikket på din soundbar eller AV-receiver. Sæt derefter den anden ende af HDMI-kablet i HDMI Input-stikket på fjernsynet.

*Visse soundbars og AV-receivers understøtter Dolby Atmos, men understøtter ikke videoformater som HDR10 og Dolby Vision. I sådanne tilfælde kan du enten slutte dit Apple TV 4K til soundbaren eller AV-receiveren for at afspille lyd i Dolby Atmos. Du kan også slutte dit Apple TV 4K til fjernsynet for at se video i HDR og Dolby Vision. Til begge dele skal du have et fjernsyn eller en AV-receiver eller soundbar, der understøtter både Dolby Atmos og videoformater i høj kvalitet. Apple TV 4K bruger en udgave af Dolby Atmos med høj båndbredde, der ikke fungerer via ARC-forbindelser.

Sådan kontrollerer du, om Dolby Atmos er konfigureret

På Apple TV 4K skal du gå til Indstillinger > Video og lyd og vælge Lydformat. Under Atmospheric Audio skal du kontrollere, at Dolby Atmos er slået til. Hvis du ikke kan se Atmospheric Audio og Dolby Atmos som en mulighed, skal du måske ændre konfigurationen af dit underholdningssystem i hjemmet.

Du kan også kontrollere det, mens du ser indhold, der understøtter Dolby Atmos. Du skal blot skubbe nedad på Touch-overfladen på din Apple TV Remote. Under Info skal du kigge efter  .

Du kan ikke afspille lyd i Dolby Atmos, hvis Hurtig start er slået fra i Indstillinger. Det kan du kontrollere ved at gå til Indstillinger > Apps > Film og tv-udsendelser i iTunes > Hurtig start.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.