Sådan logger du på Mac-computeren, når både FileVault og VoiceOver er slået til

Brug denne fremgangsmåde til at logge på, hvis du bruger VoiceOver og FileVault samtidig.

Når du installerer OS X Yosemite, kan du vælge, om startdisken skal krypteres med FileVault. Hvis du krypterer startdisken, skal du logge på kontoen, hver gang Mac-computeren genstartes eller vender tilbage fra vågeblus.

VoiceOver kan ikke bruges i log ind-vinduet med FileVault. Afhængigt af computeren angives det med en serie af biplyde eller en stemme, hvor markøren er placeret i log ind-vinduet.

1. Når Mac-computeren vender tilbage fra vågeblus eller starter, kan du finde ud af, om log ind-vinduet i FileVault vises, ved at trykke på Kommando-F5.

– Hvis du hører "brugernavn" eller et enkelt bip, står markøren i feltet Navn, og så kan du begynde at logge på. Fortsæt til trin 2.

– Hvis du ikke hører en stemme eller et enkelt bip, vises log ind-vinduet i FileVault muligvis ikke endnu. Vent et øjeblik, og tryk derefter på Kommando-F5 igen. Hvis du stadig ikke hører et bip, har Mac-computeren muligvis problemer med indstilling af kryptering. Sluk Mac-computeren, og tænd den igen. Normalt starter der nu en ikke-krypteret log ind-proces, hvor VoiceOver kan bruges.

2. Indtast kontonavnet, og tryk på Returtasten.

– Hvis du hører "adgangskode" eller to bip, har du indtastet et gyldigt kontonavn. Fortsæt til trin 3.

– Hvis du hører "brugernavn" eller et enkelt bip, har du indtastet et ugyldigt kontonavn, og markøren bliver stående i feltet Navn. Bliv ved med at indtaste kontonavnet, til du hører to bip.

3. Indtast adgangskoden til kontoen, og tryk på Returtasten.

– Hvis du hører tre bip, har du indtastet en gyldig adgangskode, og log ind-processen fortsætter.

– Hvis du hører "adgangskode" eller to bip, har du indtastet en ugyldig adgangskode, og markøren bliver stående i feltet Adgangskode. Bliv ved med at indtaste adgangskoden, til du hører tre bip.