OS X Mavericks: Kotoeri-indtastningsmetoden for japansk kan se ud til at skabe forkerte tegn

Hvis du har valgt mere end én indtastningsmetode i Mavericks, kan følgende ske:

• Når Kotoeri og et andet sprog begge er indstillet som tastaturinputmetoder, bruger indtastningsenheden muligvis ikke tastaturindstillingerne for JIS (Japan Industry Standards) som forventet.
  • OS X godkender ikke din adgangskode til skærmskåner, selvom det ser ud til, at du har indtastet adgangskoden korrekt.
Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

I OS X Mavericks bruges det latinske tastaturlayout til Kotoeri i ovennævnte dialog, når der indtastes japansk tekst. Det medfører forskelle i tastaturlayoutet, når der er slået flere sprog til som indtastningsenheder. Hvis Kotoeri og fransk begge er slået til som indtastningsenheder, registrerer et japansk tastatur et tryk på "Q"-tasten som et tryk på "A"-tasten.

Problemet løses ved at slå alle øvrige sprog end japansk fra på fanen Indtastningsenheder under Tastatur i Systemindstillinger.