Løsning af problemer, der skyldes ændring af tilladelser for emner i din hjemmemappe

Hvis du ændrer læse- eller skrivetilladelser for emner i din hjemmemappe, skal du muligvis nulstille tilladelser for at undgå bestemte problemer.

Din hjemmemappe  indeholder mange arkiver og mapper, som apps på din Mac-computer har adgang til at læse eller ændre. Hvis du bruger Vis info eller andre metoder til at ændre disse tilladelser, kan der opstå følgende problemer:

• Ændringer i Systemindstillinger arkiveres ikke, når du slutter Systemindstillinger.
  • Ændringer i Dock arkiveres ikke, når du logger af din brugerkonto.
  • Vinduer, der var åbne, da du loggede af eller sluttede et program (før du ændrede tilladelser), åbnes igen, når du logger ind eller åbner programmet.
  • Du bliver bedt om administratornavn og adgangskode, når du flytter bestemte emner i hjemmemappen.
  • Du får gentagne gange besked om, at macOS skal reparere dit Bibliotek for at kunne køre programmerne.
  • Når du arkiverer ændringer i et emne, vises der en besked om, at arkivet er låst, eller at du ikke har tilladelse til at arkivere.
  • Billedfremviser, TextEdit og andre programmer, der er sandboxed, sluttes uventet, når de åbnes.
  • Du får vist en advarsel om, at der ikke er mere plads på startdisken til programhukommelse.
  • Aktivitetsovervågning viser, at Safari eller SafariDAVClient bruger en stor mængde systemressourcer.
  • Din Mac er langsom.
  • iTunes siger, at din enhed ikke kan synkroniseres.
  • Billeder og videoer, der importeres i Fotos eller iPhoto, vises ikke i programmet, selvom de vises i Finder. Eller dit bibliotek skal opdateres eller vælges igen, hver gang du åbner Fotos eller iPhoto.

Sådan nulstilles tilladelser

Hvis problemet opstod efter ændring af tilladelserne for emner i hjemmemappen , skal du gøre følgende for at nulstille tilladelserne.

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Hjem. Hjemmemappen åbnes.
  2. Vælg Arkiv > Vis Info. Der vises et infovindue om hjemmemappen.
  3. Klik på trekanten  ud for afsnittet Deling & tilladelser, hvis afsnittet ikke er åbent nederst i vinduet.
  4. Hvis knappen Lås nederst i vinduet er låst lås, skal du klikke på låsen og indtaste administratornavn og adgangskode.
  5. Klik på handlingsmenuen  i nederste hjørne af vinduet, og vælg "Anvend på underliggende emner". Klik på OK for at bekræfte handlingen. Der vises en statuslinje øverst i vinduet.
  6. Når statuslinjen når slutningen, skal du åbne programmet Terminal i mappen Hjælpeprogrammer, som ligger i mappen Programmer.
  7. Indsæt eller indtast diskutil resetUserPermissions / `id -u` i Terminal, og tryk derefter på Retur.
    På et tastatur med amerikansk layout findes tegnet ` lige over tabulatortasten.
  8. Hvis Terminal siger, at nulstillingen af tilladelser mislykkedes, skal du gå til næste afsnit.
  9. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din Mac.

Hvis Terminal siger, at nulstillingen af tilladelser mislykkedes

Hvis du – i forbindelse med at følge de foregående trin – får en meddelelse om, at nulstillingen af tilladelser for brugerens hjemmebibliotek mislykkedes (fejl -69841), skal du gøre følgende.

Hvis din Mac bruger macOS Mojave

1. Afslut Terminal.
  2. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Sikkerhed & anonymitet, og klik derefter på Anonymitet.
  3. Klik på låsen , og indtast derefter din administratoradgangskode.
  4. Vælg Fuld adgang til disk på listen med emner i venstre side.
  5. Føj Terminal til listen med apps, der har fuld diskadgang: Du kan enten bruge tilføjelsesknappen , eller bare trække appen Terminal over på listen.
  6. Åbn Terminal, og indtast derefter chflags -R nouchg ~.
  7. Indtast diskutil resetUserPermissions / `id -u` igen.
  8. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din Mac.
  9. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Sikkerhed & anonymitet, og klik derefter på Anonymitet.
  10. Klik på låsen , og indtast derefter din administratoradgangskode.
  11. Vælg Fuld adgang til disk på listen med emner i venstre side.
  12. Du kan nu fjerne Terminal fra listen med apps, der har fuld diskadgang, eller bare fjerne markeringen ved siden af Terminal.

Hvis din Mac bruger macOS High Sierra eller tidligere

1. Indtast chflags -R nouchg ~.
  2. Indtast diskutil resetUserPermissions / `id -u` igen.
  3. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din Mac.