Løsning af problemer, der skyldes ændring af tilladelser for emner i din hjemmemappe

Hvis du ændrer læse- eller skrivetilladelser for emner i din hjemmemappe, skal du muligvis nulstille tilladelser for at undgå bestemte problemer.

Din hjemmemappe  indeholder mange arkiver og mapper, som programmerne på din Mac har adgang til at læse eller ændre. Hvis du bruger Vis Info eller andre metoder til at ændre disse tilladelser, kan der opstå følgende problemer:

• Ændringer i Systemindstillinger arkiveres ikke, når du slutter Systemindstillinger.
  • Ændringer i Dock arkiveres ikke, når du logger af din brugerkonto.
  • Vinduer, der var åbne, da du loggede af eller sluttede et program (før du ændrede tilladelser), åbnes igen, når du logger ind eller åbner programmet.
  • Du bliver bedt om administratornavn og adgangskode, når du flytter bestemte emner i hjemmemappen.
  • Du får gentagne gange besked om, at macOS skal reparere dit Bibliotek for at kunne køre programmerne.
  • Når du arkiverer ændringer i et emne, vises der en besked om, at arkivet er låst, eller at du ikke har tilladelse til at arkivere.
  • Billedfremviser, TextEdit og andre programmer, der er sandboxed, sluttes uventet, når de åbnes.
  • Du får vist en advarsel om, at der ikke er mere plads på startdisken til programhukommelse.
  • Aktivitetsovervågning viser, at Safari eller SafariDAVClient bruger en stor mængde systemressourcer.
  • Din Mac er langsom.
  • iTunes siger, at din enhed ikke kan synkroniseres.
  • Billeder og videoer, der importeres i Fotos eller iPhoto, vises ikke i programmet, selvom de vises i Finder. Eller dit bibliotek skal opdateres eller vælges igen, hver gang du åbner Fotos eller iPhoto.

Sådan nulstilles tilladelser

Hvis problemet opstod efter ændring af tilladelserne for emner i hjemmemappen, skal du nulstille tilladelserne:

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Hjem. Hjemmemappen åbnes.
  2. Vælg Arkiv > Vis Info. Der vises et infovindue om hjemmemappen.
  3. Klik på trekanten  ud for afsnittet Deling & tilladelser, hvis afsnittet ikke er åbent nederst i vinduet.
  4. Hvis knappen Lås nederst i vinduet viser en aktiveret lås lås , skal du klikke på låsen og indtaste administratornavn og adgangskode.
  5. Klik på menuen Handling  i nederste hjørne af vinduet, og vælg "Anvend på underliggende emner". Klik på OK for at bekræfte handlingen. Der vises en statuslinje øverst i vinduet.
  6. Når statuslinjen når slutningen, skal du åbne programmet Terminal i mappen Hjælpeprogrammer, som ligger i mappen Programmer.
  7. Indsæt eller indtast denne kommando i Terminal, og tryk derefter på Retur:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`

På et tastatur med amerikansk layout findes tegnet ` lige over tabulatortasten. Når du har indtastet diskutil-kommandoen: Hvis Terminal angiver, at nulstillingen af tilladelser for en brugers hjemmebibliotek mislykkedes (fejl -69841), skal du skrive chflags -R nouchg ~ og indtaste diskutil-kommandoen igen.

8. Slut Terminal, når processen er afsluttet.