Løsning af problemer, der skyldes ændring af tilladelser for emner i din hjemmemappe

Hvis du ændrer læse- eller skrivetilladelser for emner i din hjemmemappe, skal du muligvis nulstille tilladelser for at undgå bestemte problemer.

Din hjemmemappe  indeholder mange arkiver og mapper, som apps på din Mac-computer har adgang til at læse eller ændre. Hvis du bruger Vis info eller andre metoder til at ændre disse tilladelser, kan der opstå følgende problemer:

• Ændringer i Systemindstillinger arkiveres ikke, når du slutter Systemindstillinger.
  • Ændringer i Dock arkiveres ikke, når du logger af din brugerkonto.
  • Vinduer, der var åbne, da du loggede af eller sluttede et program (før du ændrede tilladelser), åbnes igen, når du logger ind eller åbner programmet.
  • Du bliver bedt om administratornavn og adgangskode, når du flytter bestemte emner i hjemmemappen.
  • Du får gentagne gange besked om, at macOS skal reparere dit Bibliotek for at kunne køre programmerne.
  • Når du arkiverer ændringer i et emne, vises der en besked om, at arkivet er låst, eller at du ikke har tilladelse til at arkivere.
  • Eksempelfremvisning, TextEdit og andre programmer, der er sandboxed, sluttes uventet, når de åbnes.
  • Du får vist en advarsel om, at der ikke er mere plads på startdisken til programhukommelse.
  • Aktivitetsovervågning viser, at Safari eller SafariDAVClient bruger en stor mængde systemressourcer.
  • Din Mac er langsom.
  • iTunes siger, at din enhed ikke kan synkroniseres.
  • Billeder og videoer, der importeres i Fotos eller iPhoto, vises ikke i programmet, selvom de vises i Finder. Eller dit bibliotek skal opdateres eller vælges igen, hver gang du åbner Fotos eller iPhoto.

Sådan nulstilles tilladelser

Hvis problemet opstod efter ændring af tilladelserne for emner i hjemmemappen, skal du nulstille tilladelserne:

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Hjem. Hjemmemappen åbnes.
  2. Vælg Arkiv > Vis Info. Der vises et infovindue om hjemmemappen.
  3. Klik på trekanten  ud for afsnittet Deling & tilladelser, hvis afsnittet ikke er åbent nederst i vinduet.
  4. Hvis knappen Lås nederst i vinduet viser en aktiveret lås lås, skal du klikke på låsen og indtaste administratornavn og adgangskode.
  5. Klik på menuen Handling  i nederste hjørne af vinduet, og vælg "Anvend på underliggende emner". Klik på OK for at bekræfte handlingen. Der vises en statuslinje øverst i vinduet.
  6. Når statuslinjen når slutningen, skal du åbne programmet Terminal i mappen Hjælpeprogrammer, som ligger i mappen Programmer.
  7. Indsæt eller indtast denne kommando i Terminal, og tryk derefter på Retur:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`

På et tastatur med amerikansk layout findes tegnet ` lige over tabulatortasten. Når du har indtastet diskutil-kommandoen: Hvis Terminal angiver, at nulstillingen af tilladelser for en brugers hjemmebibliotek mislykkedes (fejl -69841), skal du skrive chflags -R nouchg ~ og indtaste diskutil-kommandoen igen.

8. Slut Terminal, når processen er afsluttet.
  9. Genstart computeren, og test derefter for at se, om problemet er løst.