macOS og SSD-producenter (Solid State Drive) rapporterer drevkapacitet forskelligt

Den SSD-kapacitet (Solid State Drive), der er nævnt i produktspecifikationen, er måske højere end den, der er rapporteret af macOS.

SSD-lageret (Solid State Drive) adskiller sig fra den tidligere HDD-mekanisme (harddisk), ved at SSD ikke har bevægelige dele. I stedet for at bruge en roterende disk til lagring af oplysninger, bruger SSD en Solid State-hukommelse. Når der bruges en Solid State-hukommelse, tildeles der bufferplads for at sikre, at alle hukommelsesplaceringer bruges ligeligt. Denne tildeling giver SSD'er en længere levetid.

På samme måde som med HDD tildeler SSD også plads til håndtering af administrative funktioner, f.eks. håndtering af ugyldige placeringer. Du kan se denne forskel, hvis du kigger på, hvordan din computer opsummerer kapaciteten på computerens lagerdisk, f.eks. på listen over den samlede kapacitet i Diskværktøj.

På samme måde som alle lagerdiske bruger lagerdisken i dit Apple-produkt noget af kapaciteten til formatering, så der er mindre ledig kapacitet for programmer. Derudover bruger andre faktorer, som forudinstallerede systemer, anden software og andre medier, også en del af den tilgængelige kapacitet på drevet.

Du henvises også til forskellen i beregning af kapacitet mellem producenter af drev og macOS som beskrevet i Sådan rapporterer macOS og iOS lagerkapacitet.