OS X: Ældre FileVault – "Der er ikke nok plads på harddisken..."

Hvis du slår Ældre FileVault til eller fra i indstillingerne for sikkerhed og anonymitet, vises denne meddelelse muligvis, hvis du er ved at løbe tør for plads på harddisken: "Der er ikke nok plads på harddisken til at slå FileVault til (eller fra)".

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Opret en ny brugerkonto, og overfør dine data til kontoen via et lille diskbillede. Hvis du bruger OS X Snow Leopard eller tidligere, kan du slå Ældre FileVault til igen på den nye konto eller lade den være slået fra alt efter behov. Når du er færdig, kan du slette din oprindelige konto for at frigøre diskplads.

Vigtigt: Før du følger denne fremgangsmåde, bør du sikkerhedskopiere dine data (eller hele din hjemmemappe) som en forholdsregel.

1. Start i Sikker tilstand.
  2. Log på din konto, hvis du ikke allerede har gjort det.

Opret et midlertidigt diskbillede, som du kan overføre arkiver i hjemmemappen til
Du må ikke åbne andre programmer, når du benytter denne fremgangsmåde.

1. Åbn Diskværktøj i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Vælg Arkiv på menulinjen, og vælg derefter Nyt billede > Tomt billede.
  3. Vælg "lille" i lokalmenuen Format i vinduet Tomt billede.
  4. Juster lokalmenuen Størrelse. Diskbilledet skal have kapacitet nok til at kunne rumme indholdet i din hjemmemappe (bibliotek). Du kan vælge "Speciel..." fra lokalmenuen Størrelse for at angive en bestemt størrelse (hvis du f.eks. har brug for mere end 4,7 GB).

Det er ok, hvis du gør billedet en anelse større, end du forventer at få brug for. Hvis dine data i hjemmemappen f.eks. fylder 2,3 GB, skal du oprette et billede på mindst 2,6 GB.
  5. Giv billedet et unikt navn, men gem det et sted uden for hjemmemappen (ikke på skrivebordet eller i Dokumenter). Du kan gemme det i roden på din Mac OS X-enhed eller på en anden partition eller anden disk.

Bemærk: Hvis din harddisk ikke har tilstrækkelig med ledig plads til det nye billede, skal du oprette det på en ekstern disk eller anden partition, hvor der er plads nok.
  6. Aktivér det nye, lille diskbillede.
  7. Gå til Finder, vælg diskbilledet, og vælg Vis info i menuen Arkiv. Sørg for, at "Ignorer ejerskab på denne enhed" er valgt (nederst i vinduet).
  8. Åbn din hjemmemappe (vælg Gå på menulinjen og derefter Hjem).
  9. Vælg alle emner i Hjem, og træk (kopier) dem til det aktiverede, lille diskbillede. Bemærk: Usynlige arkiver eller mapper kopieres muligvis ikke. Dette er normalt ikke et problem eller kun et lille problem. SSH-brugere skal f.eks. acceptere SSH-nøglen, når de har fulgt denne fremgangsmåde.

Oprettelse af en ny brugerkonto

1. Vælg Systemindstillinger på Apple-menuen.
  2. Vælg Konti eller Brugere & grupper på menuen Oversigt.
  3. Opret en ny konto, der har de samme rettigheder som din oprindelige, nuværende konto (slå "Giv bruger lov til at administrere computeren" til, hvis indstillingen er slået til for din nuværende konto). Du kan f.eks. give den et navn, der minder om din aktuelle konto.
  4. Log af din konto, og log på den nye konto, som du oprettede på forrige trin.

Kopier arkiver fra diskbilledet til din nye konto
Du må ikke åbne andre programmer under denne proces.

1. Aktivér det samme nye, lille diskbillede, som du har kopieret arkiver til.
  2. Gå til Finder, vælg diskbilledets symbol, og vælg Vis info i menuen Arkiv.
  3. Sørg for, at "Ignorer ejerskab på denne enhed" er valgt (nederst i vinduet).
  4. Marker alle emner på det lille diskbillede, og træk dem til hjemmemappen for din nye konto (vælg Hjem på menuen Gå i Finder). Du bliver muligvis bedt om at bekræfte, at du ønsker at erstatte nogle emner.
  5. Genstart, når kopieringen er afsluttet.
  6. Log på den nye brugerkonto, og kontroller, om alle ønskede data er overført, og om du kan åbne arkiverne som forventet (f.eks. elementer på skrivebordet eller i mappen Dokumenter).
  7. Aktiver eventuelt FileVault på denne konto under indstillingerne for sikkerhed og anonymitet.

Frigørelse af diskplads

Hvis du vil frigøre den diskplads, der blev optaget af den gamle konto, skal du slette den gamle brugerkonto via Systemindstillinger. Du kan også slette det midlertidige, lille billede.

Vigtigt!
Du skal ikke slette disse elementer, medmindre du er sikker på, at alle arkiver er blevet kopieret. Avancerede brugere skal sikre, at eventuelle usynlige arkiver kopieres. Hvis det ikke er tilfældet, kan du kopiere og flytte dem via Terminal.