iPhoto: Fejlfinding af kameratilslutning

iPhoto genkender ikke et kamera, der er sluttet til computeren.

Dette dokument indeholder fejlfindingstrin for tilslutning af digitalkameraer til iPhoto. Denne fremgangsmåde sikrer, at kameraet er kompatibelt, at den nyeste version af Mac OS X og iPhoto er installeret på computeren samt at kameraet understøtter PTP (Picture-Transfer-Protocol).

1. Kontroller, om kameraet er kompatibelt med iPhoto.
  2. Se i dokumentationen til kameraet, om der er flere funktioner, som kameraet kan bruge til at kommunikere med computeren via USB. Nogle kameraer har en lagerfunktion, og nogle kameraer omfatter muligheden for at sætte kameraet i PTP-funktion (Picture-Transfer-Protocol). Prøv disse funktioner for at se, om kameraet nu genkendes af iPhoto.
  3. Sørg for, at de nyeste versioner af iPhoto og Mac OS X er installeret på computeren. Mac OS X-opdateringer omfatter yderligere kameraunderstøttelse.
  4. Tænd kameraet, og slut det til computeren. Gå til Systemprofil (i mappen Hjælpeprogrammer) for at se, om kameraet vises som tilsluttet under USB.
  5. Åbn Billedoverførsel (i mappen Programmer) for at se, om kameraet genkendes i det pågældende program. Hvis kameraet stadig ikke genkendes af iPhoto, skal du se, om kameraet har et flytbart lagerkort, f.eks. et flashkort eller et SD-kort. Hvis det er tilfældet, kan du muligvis indsætte dette kort og læse fotoarkiverne via Finder, hvis du har en USB- eller FireWire-kortlæser tilsluttet computeren.