Sådan gør du, hvis der mangler delings- eller markeringsmuligheder efter opgradering til OS X Yosemite eller El Capitan

Der mangler en eller flere delingsmuligheder i delingsmenuen – f.eks. Send denne side via e-mail, AirDrop eller Facebook – eller markeringsfunktionen mangler.

Følg denne fremgangsmåde, hvis problemet er opstået umiddelbart efter opgradering til Yosemite eller El Capitan.

1. Åbn programmet Terminal, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Indtast denne kommando i Terminal:
    /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -seed

3. Tryk på Retur, og vent, til Terminal-prompten vises igen (slutter med $). Det kan tage nogle minutter.
  4. Afslut Terminal.

De sædvanlige delings-  og markeringsfunktioner skulle nu blive vist igen. Hvis ikke, skal du åbne Apple-menuen > Systemindstillinger, klikke på Udvidelser og sørge for, at markerings- og delingsfunktionerne er slået til i afsnittene Handlinger og Delingsmenu.

Hvis problemet også gælder andre konti på computeren, skal du logge på dem og gentage fremgangsmåden.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.