OS X: Sådan overfører du data fra en anden Mac-computer manuelt

Hvis computeren er for gammel til at virke sammen med Overførselsassistent, kan du kopiere data manuelt fra en computer til en anden ved at benytte denne fremgangsmåde.

Overførselsassistent er den nemmeste metode til at overføre brugere, dokumenter, computerindstillinger og andre emner fra en ældre computer til den nye Mac-computer. Du kan bruge funktionen til at overføre data fra en anden Mac-computer eller endda fra en Windows-pc. Hvis den oprindelige computer er for gammel til at virke sammen med Overførselsassistent, kan du benytte fremgangsmåden i denne artikel til at kopiere mange af dokumenterne manuelt til den nye computer.

Før du begynder

Inden du begynder at kopiere arkiver fra den gamle til den nye computer, skal du benytte denne fremgangsmåde.

Sådan indstiller du den nye Mac-computer

Brug Overførselsassistent på den nye Mac-computer, hvis du ikke allerede har gjort det. Derefter skal du oprette en brugerkonto for hver bruger, som skal bruge den nye Mac-computer.

Find de arkiver, der skal kopieres

Inden du kopierer noget fra den gamle til den nye computer, skal du overveje, hvad der skal overføres, og hvor arkiverne skal placeres på Mac-computeren.

Dokumenter og andre data

Generelt kan du overføre alle dokumenter, al musik, alle film og andre arkiver fra computer til computer. Du skal blot kopiere arkiverne til den samme placering på den nye Mac-computer. Eksempel:

• Find hjemmemappen ved at se i mappen Brugere på øverste niveau af startdisken på Mac-computeren. Hver brugers hjemmemappe er navngivet efter brugeren og indeholder dokumenter, film, fotos og andre data, der er relateret til denne bruger.
  • Kopier dine dokumenter til mappen Dokumenter i den nye hjemmemappe.
  • Placer iTunes-musikmappen fra den gamle hjemmemappe i den nye musikmappe. Normalt genkendes din musik automatisk, når iTunes åbnes.
  • Placer iPhoto-biblioteket i mappen Fotos på den nye Mac-computer. Normalt genkender iPhoto automatisk biblioteket, når du åbner det. Hvis det ikke er tilfældet, skal du muligvis først opgradere biblioteket.

Apps

Nogle programmer skal installere supportarkiver bestemte steder på computeren, før de virker. I stedet for at kopiere dine programmer fra den ene til den anden computer, skal du benytte denne fremgangsmåde:

• Kontroller, om programmet allerede er installeret. Mange Apple-programmer som iPhoto, Pages og iTunes er allerede installeret, når du får Mac-computeren.
  • Åbn App Store på Apple-menuen. Log på med den samme konto, du brugte på den gamle computer. Du kan hente programmer, du har købt tidligere, igen via fanen Købt.
  • Brug Softwareopdatering til at søge efter eventuelle gratis opdateringer til programmer, du har købt. Nogle programmer skal muligvis opdateres for at virke optimalt på nyere computere.
  • Hent eller installer programmer, du har købt fra andre producenter end Apple, igen ved at følge instruktionerne fra programudvikleren.

Sådan kopierer du arkiver

Vælg en af metoderne nedenfor til at overføre arkiver fra den gamle til den nye computer.

Sådan bruger du et eksternt drev

Hvis begge computere har USB- eller FireWire-stik, kan du kopiere vigtige arkiver til et eksternt drev for at overføre dem mellem computerne.

1. Slut det eksterne drev til den gamle Mac-computer.
  2. Find det eksterne drev i Finder. Hvis det ikke vises, skal du vælge Gå > Computer for at se en liste med alle drev, der er tilsluttet Mac-computeren.
  3. Gå til Finder og træk arkiver, der skal overføres til den nye computer, til det eksterne drev for at lave en kopi.
  4. Når du er færdig med at kopiere arkiver, skal du skubbe det eksterne drev ud og fjerne det fra den gamle Mac-computer.
  5. Slut det eksterne drev til den nye Mac-computer.
  6. Find drevet i Finder.
  7. Træk arkiverne på det eksterne drev til hjemmemappen eller en anden placering på den nye Mac-computer.

Sådan bruger du computeren som ekstern harddisk

Hvis begge computere har FireWire- eller Thunderbolt-porte, kan du bruge funktionen Computer som ekstern harddisk for at tilslutte en af computerne som et eksternt drev. Du skal muligvis bruge ekstra kabler, f.eks. et Thunderbolt til FireWire-mellemstik, afhængig af hvor gammel din originale Mac-computer er.

1. Genstart den gamle computer, og hold T-tasten på tastaturet nede. Når FireWire-logoet vises på skærmen, kan du give slip på tasten.
  2. Tilslut FireWire-portene på de to computere vha. et FireWire-kabel og eventuelle nødvendige mellemstik.

Startdisken på den gamle computer vises normalt i Finder, når du er logget på den nye computer. Benyt fremgangsmåden i afsnittet "Sådan bruger du et eksternt drev" til at kopiere arkiver fra den gamle computer til den nye Mac-computer.

Sådan bruger du Arkivdeling

Hvis begge computere er tilsluttet det samme netværk, kan du bruge Arkivdeling til at kopiere emner fra den ene til den anden computer.

Du skal først slutte Mac-computerne til det samme netværk via Wi-Fi eller Ethernet. Hvis du ikke har adgang til et større netværk, kan du blot tilslutte et Ethernet-kabel mellem de to computere. Hvis computeren ikke har en Ethernet-port, skal du undersøge, om du har et USB til Ethernet-mellemstik eller et Thunderbolt til Ethernet-mellemstik.

Slå Arkivdeling til på en af computerne.

1. Åbn Systemindstillinger.
  2. Vælg Deling.
  3. Læg mærke til computerens navn i feltet Computernavn.
  4. Vælg (marker) muligheden for Arkivdeling.

Tilslut de to computere på den anden Mac-computer ved at benytte denne fremgangsmåde:

1. Klik på symbolet Finder på Dock for at skifte til Finder.
  2. Vælg Gå > Opret forbindelse til server.
  3. Klik på knappen Gennemse.
  4. Find den anden computer i det vindue, der vises. Dobbeltklik på computerens symbol.
  5. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste brugernavn og adgangskode for de brugerarkiver, du prøver at kopiere.

Du kan nu overføre arkiver mellem de to computere for denne bruger. Gentag fremgangsmåden i det ovenstående for eventuelle andre brugere på computeren.

Når du er færdig

Når du er færdig med at overføre arkiver, skal du overveje at fjerne godkendelsen fra den gamle Mac-computer, hvis du ikke skal bruge den længere. Se Hvad skal jeg gøre, før jeg sælger eller forærer min Mac væk? for at få mere at vide.