iPod nano (7. generation): Closed captioning (billed- og undertekster)

Med softwareopdatering 1.0.3 til iPod nano (7. generation) kan du tilpasse billed- og undertekster til døve og hørehæmmede.

Aktivering af billed- og undertekster

Når du har opdateret din iPod nano, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster & billedtekster > Slå Closed Captioning til.

Du kan vælge billedtekster og undertekster på menuen Undertekster, hvis de følger med den video, du har valgt. Klik på knappen Undertekster , hvis du vil se, hvilke muligheder der er for den pågældende video. Når du trykker på knappen, vises mulighederne for videoen:

Hvis der ikke er billedtekster eller undertekster til videon, vises knappen "Undertekster" ikke i kontrolelementerne til afspilning. Du kan også se i dokumentationen til videoen, om der medfølger billed- og undertekster.

Indstilling af billed- og undertekster

På din iPod kan du indstille den måde, som billed- og undertekster vises på, så det passer til dine behov. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Undertekster & billedtekster > Format på iPod nano. Du kan vælge et af de foruddefinerede formater: Standard, Stor tekst eller Klassisk. Tryk på Opret nyt format..., hvis du selv vil oprette et format.

Du kan ændre tekstens skrift, størrelse og farve samt baggrundsfarven og opaciteten. Øverst i vinduet vises et eksempel på det nye format.

Hvis du er tilfreds med indstillingerne, skal du skubbe fra venstre til højre for at gå tilbage til listen med brugertilpassede indstillinger. Når det nye format er færdigt, skal du skubbe tilbage til hovedformatskærmen for at arkivere ændringerne og indstille det nye format som standardformatet.

Tilpasning af kontrolelementer til billed- og undertekster

På nogle websteder og i nogle apps fra andre producenter kan der være indbygget kontrolelementer til billed- og undertekster til videoer. Se i dokumentationen, eller kontakt virksomheden bag webstedet eller appen for at få yderligere oplysninger.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.