OS X Mountain Lion: Anmodning om adgang til kontakter ved åbning af et program

Her kan du læse om Mountain Lion-funktionen, som gør, at du bliver anmodet om adgang til dine kontakter, hvis du åbner bestemte programmer.

Hvis du åbner et program, der kan få adgang til databasen med dine personlige kontakter, vises der muligvis en meddelelse om, at programmet "vil have adgang til dine kontakter" i stil med følgende:

Meddelelsen betyder, at et program ønsker adgang til dataene i programmet Kontakter, så du får flere muligheder i programmet.

• Klik på "Tillad ikke", hvis du ikke ønsker, at programmet får adgang til dine kontaktdata.
  • Klik på "OK", hvis du vil give programmet adgang til kontaktdatabasen.

Næste gang du åbner et program, der forsøger at få adgang til dine kontakter, vises meddelelsen ikke igen. Gå til næste afsnit, hvis du ombestemmer dig og gerne vil spørges igen.

Administration af kontaktdataanonymitet

Du kan bruge ruden Sikkerhed & Anonymitet i Systemindstillinger. Vælg Apple () > Systemindstillinger. Klik på Sikkerhed & Anonymitet på fanen Anonymitet. Klik om nødvendigt på hængelåssymbolet, og indtast administratoradgangskoden.

Vælg Kontakter, og marker eller fjern markeringen ud for det program, som du vil ændre indstillingen for.

Yderligere oplysninger

Her er nogle af de Apple-programmer, der kan spørge om tilladelse til at få adgang til kontaktdatabasen:

• iTunes og AppleMobileDeviceHelper – AppleMobileDeviceHelper er en tjeneste, der styres af iTunes, og som er med til at synkronisere kontaktdataene med din iPod eller iPhone.
  • Pages – til brevfletningsfunktioner.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.