Overfør Time Machine-sikkerhedskopier mellem diske til sikkerhedskopiering

Du kan flytte en Time Machine-sikkerhedskopi fra én disk til en anden og derefter bruge den nye disk til at fortsætte med Time Machine-sikkerhedskopiering.

Slut begge diske til sikkerhedskopiering til din Mac

Start med at sørge for, at både din gamle og din nye disk til sikkerhedskopiering er tilsluttet din Mac og er aktiveret. Det betyder, at de begge burde være synlige på dit skrivebord eller på indholdsoversigten i Finder.

Hvis din gamle eller nye disk til sikkerhedskopiering er en AirPort Time Capsule eller en anden netværksbaseret disk til sikkerhedskopiering, skal du slutte den til din Mac via Ethernet for at opnå den højeste overførselshastighed.

Sådan kontrolleres formatet af den nye sikkerhedskopidisk

Følg kun denne fremgangsmåde, hvis din nye disk til sikkerhedskopiering er et eksternt USB-, Thunderbolt- eller FireWire-drev tilsluttet din Mac direkte. (Spring disse trin over, hvis din nye disk til sikkerhedskopiering er en netværksbaseret disk.)

1. Åbn Oplysninger om system, og vælg derefter Lagringsplads i indholdsoversigten.
  2. Vælg navnet på din nye disk til sikkerhedskopiering på listen over lagringsenheder til højre. Hvis diskens arkivsystem er "Journaled HFS+" og partitionsskemaet er "GPT (GUID Partition Table)", er din nye disk formateret korrekt til Time Machine. Spring videre til næste afsnit nedenfor.
  3. Hvis din disk ikke er formateret korrekt til Time Machine, kan du bruge Diskværktøj til at slette (formatere) disken. Når Diskværktøj beder dig angive format og partitionsskema, skal du vælge Mac OS – udvidet (Journaled) som format og GUID som partitionsskema.

Sådan angives tilladelser for den nye disk til sikkerhedskopiering

Følg kun denne fremgangsmåde, hvis din nye disk til sikkerhedskopiering er et eksternt USB-, Thunderbolt- eller FireWire-drev tilsluttet din Mac direkte. (Spring disse trin over, hvis din nye disk til sikkerhedskopiering er en netværksbaseret disk.)

1. Vælg din nye disk i Finder ved f.eks. at klikke på symbolet for disken på dit skrivebord eller i indholdsoversigten i Finder.
  2. Vælg Arkiv > Vis info på menulinjen. Der vises et vindue med oplysninger om din disk.
  3. Klik på infotrekanten  ved siden af Deling & tilladelser for at få vist indstillingerne i det afsnit.
  4. Hvis låsen nederst i vinduet er låst , skal du klikke på låsen og indtaste administratornavn og adgangskode.
  5. Sørg for, at afkrydsningsfeltet "Ignorer ejerskab på denne enhed" ikke er markeret.

Slå Time Machine fra

1. Åbn indstillingerne for Time Machine i menuen Time Machine  på menulinjen. Du kan også vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og klikke på Time Machine.
  2. Fravælg "Sikkerhedskopier automatisk", eller klik på afbryderknappen, afhængigt af de tilgængelige indstillinger i Time Machine-indstillingerne.

Sådan kopierer du sikkerhedskopidata til din nye disk

1. Åbn et nyt vindue til hver af dine diske til sikkerhedskopiering i Finder, så du kan trække arkiver mellem dem.
  2. Alt afhængigt af hvilken type disk til sikkerhedskopiering du har brugt, bør din gamle disk have et af disse arkiver på øverste niveau:
    • Et arkiv, der slutter med .sparsebundle
    • Eller en mappe med navnet Backups.backupdb
      Hvis du har denne mappe, kan du kun overføre din sikkerhedskopi, hvis din nye disk er et eksternt USB-, Thunderbolt- eller FireWire-drev tilsluttet din Mac direkte. Det må ikke være en af de andre disktyper, som du kan bruge med Time Machine.
  3. Træk arkivet fra din gamle disk til sikkerhedskopiering og til det øverste niveau af din nye disk til sikkerhedskopiering.
  4. Indtast administratornavn og adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og vent derefter på, at kopieringen afsluttes.

Vælg din nye disk til sikkerhedskopiering i Time Machine

Når du har kopieret din gamle sikkerhedskopi til den nye disk, skal du vælge den nye disk i Time Machine-indstillinger og sørge for, at Time Machine er slået til. Alle de gamle sikkerhedskopier vil herefter være tilgængelige på den nye disk, og nye sikkerhedskopier gemmes på denne disk.