Om HAC-krav (Hearing Aid Compatibility) til iPhone

FCC (Federal Communications Commission) har indført krav til digitale trådløse telefoners kompatibilitet med høreapparater (HAC). Denne artikel indeholder HAC-vurderinger for iPhone-enheder, der er kompatible med høreapparater i henhold til FCC-reglerne, samt oplysninger om at bruge iPhone sammen med høreapparater.

De fleste iPhone-enheder er kompatible med et bredt udvalg af høreapparater i henhold til FCC-kravene til kompatibilitet med høreapparater (HAC). Du kan bruge også høreapparater, der er fremstillet til iPhone, sammen med mange iPhone-modeller.

Nedenfor ses HAC-vurderingerne for iPhone-enheder, der er kompatible med høreapparater. Hvis du ikke er sikker, kan du finde ud af, hvilken iPhone-model du har.

Vurdering for iPhone-modeller, der er kompatible med høreapparater (HAC)

Billede

Model

Modelnummer

HAC-vurdering1

Kompatibel med høreapparater, der er fremstillet til iPhone (Made for iPhone) 2

Billede af iPhone iPhone 6 A1549
A1586
M3, T43 Ja
Billede af iPhone iPhone 6 Plus A1522
A1524
M3, T43 Ja

Billede af iPhone

iPhone 5s

A1453

A1533

M3, T43

Ja

Billede af iPhone

iPhone 5c

A1456

A1532

M3, T43

Ja

Billede af iPhone

iPhone 5
(CDMA-model)

A1429

M4, T43

Ja

Billede af iPhone

iPhone 5
(GSM-model)

A1428

M3, T43

Ja

Billede af iPhone

iPhone 4s

A1387

-

Ja

Billede af iPhone

iPhone 4
(CDMA-model)

A1349

M4, T4

Nej

Billede af iPhone

iPhone 4
(GSM-model) med høreapparatsfunktion

A1332

3G-netværk (850/1900 MHz): M4, T4

Nej

2G-netværk (850 MHz): M3, T3

2G-netværk (1900 MHz): M33, T3

1. På baggrund af test, der er udført af et uafhængigt laboratorium i henhold til ANSI-standarden C63.19: "American National Standard for Methods of Measurement of Compatibility between Wireless Communications Devices and Hearing Aids".
  2. Kræver som minimum iOS 7 og et høreapparat, der er fremstillet til iPhone. Kontakt producenten af høreapparatet for at høre, om din model af iPhone understøttes.
  3. Med høreapparatsfunktionen slået til (iOS 5 og nyere versioner, se flere oplysninger nedenfor).

HAC-klassificeringernes betydning

FCC-reglerne for høreapparatskompatibilitet foreskriver, at visse telefoner skal testes og klassificeres i henhold til høreapparatstandarderne fra ANSI C63.19 (American National Standard Institute). ANSI-standarden for kompatibilitet med høreapparater indeholder to typer vurderinger:

• M: For nedsat interferens i radiofrekvenserne for at muliggøre akustisk sammenkobling med høreapparater, der ikke benytter teleslyngeteknologi
  • T: For induktiv sammenkobling med høreapparater, der benytter teleslyngeteknologi

Ved disse vurderinger bruges en skala fra 1 til 4, hvor 4 er det mest kompatible. En telefon vurderes som kompatibel med høreapparater i henhold til FCC-reglerne, hvis den opnår en vurdering på M3 eller M4 for akustisk sammenkobling og T3 eller T4 for induktiv sammenkobling.

Vurderingerne for kompatibilitet med høreapparater er ikke en garanti for, at et bestemt høreapparat virker godt sammen med en bestemt telefon. Nogle høreapparater virker godt sammen med telefoner, der ikke overholder FCC-kravene til høreapparatskompatibilitet (HAC). Hvis du vil være sikker på, at et bestemt høreapparat virker sammen med en bestemt telefon, skal du afprøve dem sammen, inden du køber dem.

Om høreapparatskompatibilitet (HAC) og nyere trådløse teknologier

Alle iPhone-enheder med HAC-vurdering er blevet testet og vurderet til brug sammen med høreapparater gældende for nogle af de trådløse teknologier, de bruger. Det kan dog forekomme, at der findes nyere teknologier i denne telefon, der endnu ikke er testet til brug med høreapparater. Det er vigtigt at afprøve denne telefons forskellige funktioner grundigt og på forskellige steder, mens du anvender dit høreapparat eller CI (cochlear implantat), for at afgøre, om du kan høre interferensstøj. Kontakt din serviceudbyder eller producenten af denne telefon for at få flere oplysninger om kompatibilitet med høreapparater. Hvis du har spørgsmål angående returnerings- og bytteret, skal du kontakte serviceudbyderen eller forhandleren af telefonen.

Sådan får du den bedste oplevelse med et høreapparat

Mobiltelefoner indeholder radiosendere, der kan påvirke høreapparatets funktionsevne negativt. Hvis du vil være sikker på, at et bestemt høreapparat virker sammen med en bestemt telefon, skal du afprøve dem sammen, inden du køber dem. Hvis du allerede ejer en iPhone og et høreapparat, er der her nogle tip til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse.

iPhone og høreapparater virker normalt bedst sammen i M-tilstanden (kaldes også akustisk sammenkobling). Hvis du vil bruge høreapparatet i denne tilstand, skal du indstille det til "M" (akustisk sammenkobling) og placere iPhone-modtageren i nærheden af høreapparatets indbyggede mikrofon (eller mikrofoner). Du skal med andre ord holde iPhone mod hovedet, som du holder telefonen, når du foretager et opkald. Høreapparatet modtager lyd fra iPhone via de indbyggede mikrofoner. De bedste resultater opnås ved at bruge iPhone i forskellige positioner i forhold til høreapparatet – f.eks. kan placering af modtageren lidt over øret resultere i bedre gengivelse for høreapparater med mikrofoner, der er placeret bag øret. Hvis du har en iPhone 4 (GSM-model), skal du slå høreapparatsfunktionen til (se nedenfor).

Hvis akustisk sammenkobling ikke giver et tilfredsstillende resultat, skal du prøve at indstille høreapparatet til T-tilstanden (kaldes også teleslyngefunktion). Hvis du vil bruge høreapparatet med denne funktion, skal du indstille det til "T" (det er ikke alle høreapparater, som har teleslyngefunktion). Hvis du har en iPhone 5 eller en nyere model, skal du slå høreapparatsfunktionen til (se nedenfor).

Sådan slår du høreapparatsfunktionen til

Høreapparatsfunktionen på iPhone 4 (GSM-model) med iOS 5 eller en nyere version aktiveres ved at gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed. Høreapparatsfunktionen på iPhone 4 (GSM-model) nedsætter mobilradioens transmissionsstyrke på GSM 1900 MHz-båndet, hvilket kan medføre lavere 2G-mobildækning.

Høreapparatsfunktionen på iPhone 5 og nyere modeller slås til ved at gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed. Høreapparatsfunktionen på iPhone 5 ændrer telefonens lydindstillinger for at forbedre kompatibiliteten med høreapparater, der er indstillet til "T" (teleslynge).

Høreapparater, der er fremstillet til iPhone (Made for iPhone)

Apple har samarbejdet med førende producenter om at udvikle høreapparater specifikt til iPhone. Disse høreapparater sikrer en strømbesparende digital lydoplevelse i høj kvalitet og gør det muligt at styre høreapparatet direkte fra iPhone. Høreapparater, der er fremstillet til iPhone, har også funktionen Lyt direkte.

For at bruge disse høreapparater kræves der en iPhone 4s eller en nyere model med iOS 7 eller en nyere version.

Her kan du få mere at vide om høreapparater, der er fremstillet til iPhone.

Brotilbehør til lydstreaming

Nogle høreapparatsproducenter tilbyder tilbehør, der modtager lyd fra iPhone via Bluetooth og videresender lyden ved hjælp af teknologier til trådløs streaming, som er indbygget i nogle høreapparater. Kontakt din ørelæge eller høreapparatsproducenten for at få flere oplysninger.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: