Spørgsmål, du skal stille til din internetudbyder, når du foretager fejlfinding af et problem med et internetmodem eller en router

Her kan du se de spørgsmål, du skal stille til din internetudbyder, når du foretager fejlfinding af et problem med et internetmodem eller en router.

Hvis du foretager fejlfinding af et problem med en bredbåndsforbindelse til internettet, der er relateret til modemmet eller routeren, skal du stille din internetudbyder visse spørgsmål (eller søg efter oplysninger på deres supportwebsted). Hvis du bruger et modem/en router, der ikke er leveret af din internetudbyder, skal du spørge producenten af enheden i stedet (eller søg efter oplysninger på deres supportwebsted).

Bemærk: Denne artikel handler om bredbåndsmodemmer og routere fra tredjepart. Hvis du bruger et AirPort-produkt, skal du se oplysningerne på denne side i stedet.

Når du kontakter din internetudbyder, skal du have følgende oplysninger klar

• Hvilken version af Mac OS X er installeret? Mac OS X v10.____.

• Hvilke computere eller enheder kan ikke oprette adgang til internettet?

• Forbindes enhederne trådløst eller via et Ethernet-kabel, eller er det forskelligt fra enhed til enhed?

• Præcist hvilket mærke og hvilken model af modem og/eller router bruger du?

• Hvilke firmwareversioner er installeret på dit modem og/eller din router? Hvis du ikke ved, hvordan man kontrollerer firmwareversionen, skal du se efter i dokumentationen, der fulgte med modemmet eller routeren.

• Kan du oprette forbindelse til internettet, hvis modemmet er sluttet direkte til Mac-computeren via et Ethernet-kabel?

Spørgsmål, du skal stille til internetudbyderen eller producenten af dit modem eller din router

• Er der en tilgængelig firmwareopdatering til modemmet eller routeren?

• Hvis der er en tilgængelig firmwareopdatering, hvordan installerer jeg den så fra min Mac?

• Er der aktiv MAC-adressefiltrering på modemmet eller routeren? Hvis det er tilfældet, kan den så ændres eller slås fra?

• Hvordan slår jeg batteriet fra ved nulstilling, hvis modemmet er udstyret med et reservebatteri?

• Kan din internetudbyder nulstille modemmet eksternt? Hvis ikke, hvordan kan du så gøre det (husk at tage højde for evt. reservebatteri)?

• Er der en aktiv firewall eller proxyserver på modemmet/routeren?

• Leverer modemmet yderligere tjenester, f.eks. trådløs adgang eller VoIP-telefontjenester?
    Hvis det er tilfældet, har du så en anden mulighed for at foretage telefonsamtaler?

• Virker modemmet som router, eller får du trådløse tjenester gennem det?

• Hvordan skal ruden Netværk i Systemindstillinger konfigureres?

• Hvilket område med IP-adresser skal modemmet eller routeren give mulighed for?

• Er det muligt at udskifte modemmet med et andet eller med en nyere model?