Hvilke videoer kan jeg se på iPhone, iPad, iPod, en computer eller Apple TV?

Her kan du læse mere om de forskellige typer video, du kan afspille på iPhone, iPad, iPod, en computer og Apple TV.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Det videoindhold, du kan se, afhænger af udbyderen.

iPhone, iPad og iPod

Du kan se følgende typer video på iPhone, iPad og nogle iPod-modeller:

• Videoer, som er købt eller lejet i iTunes Store.
  • Videoer, som er blevet omkodet til iPod med iMovie, Final Cut Pro eller et andet program.
  • Videopodcasts, som er blevet oprettet til mobile enheder eller er kodet til iPod. Her kan du læse mere om at lytte til podcasts på en iOS-enhed.
  • Videoarkiver, efter at du har oprettet en ny version i iTunes (Arkiv > Opret ny version > Opret iPod- eller iPhone-version).
  • Videoarkiver, efter at du har oprettet en ny version til iPad eller Apple TV i iTunes (Arkiv > Opret ny version > Opret iPad- eller Apple TV-version).

Alle generationer af iPhone og iPad understøtter videoafspilning. Kun nogle iPod-modeller understøtter videoafspilning:

• iPod touch: alle generationer
  • iPod eller iPod classic: 5. generation og nyere modeller
  • iPod nano: 3., 4. og 5. generation samt 7. generation og nyere modeller
    iPod nano (6. generation) understøtter ikke afspilning af video.

Du kan se videoer på iPhone, iPad eller iPod touch via appen Videoer. På iPod-modeller, som understøtter videoafspilning, skal du vælge Videoer på hjemmeskærmen.

Video i bredformat på iPhone, iPad og iPod

På iPhone, iPad, iPod touch og iPod nano (7. generation) behøver du ikke skifte indstillinger for at se videoer i bredformat.

På iPod (5. generation) kan du slå indstillingen Bred skærm til.

1. Vælg Videoer > Videoindstillinger.
  2. Slå Bred skærm til.

Når du ser en video i bredformat med indstillingen Bred skærm slået til, vises der sorte bjælker over og under billedet. Hvis indstillingen Bred skærm er slået fra, beskæres venstre og højre side af videoen i bredformat, og der vises ikke sorte bjælker. Denne indstilling påvirker ikke videoer, som ikke er i bredformat.

På iPod classic og iPod nano (3. generation) og nyere modeller kan du slå indstillingen Fuld skærm fra.

1. Vælg Videoer > Videoindstillinger.
  2. Slå Fuld skærm fra.

Når du ser en video i bred skærm med indstillingen Fuld skærm slået fra, vises der sorte bjælker over og under billedet. Hvis indstillingen Fuld skærm er slået til, beskæres venstre og højre side af videoen i bredformat, og der vises ikke sorte bjælker.Denne indstilling påvirker ikke videoer, som ikke er i bredformat.

Om videoformater

Du kan afspille følgende videoformater med en af enhederne ovenfor:

• H.264
    Arkivformater: .m4v, .mp4 og .mov
    Video: Op til 768 kbit/sek., 320 x 240, 30 billeder pr. sek. (fps - frames per second), Baseline Profile op til niveau 1.3.
    Lyd: AAC-LC op til 160 kbit/sek., 48 KHz og stereolyd.
  • MPEG-4
    Arkivformater: .m4v, .mp4 og .mov
    Video: op til 2,5 Mbit/sek., 480 x 480, 30 billeder pr. sek. (fps - frames per second), Simple Profile.
    Lyd: AAC-LC op til 160 kbit/sek., 48 KHz, stereolyd.

Nyere enheder understøtter muligvis andre formater. Se enhedens tekniske specifikationer for at få mere at vide.

Se, hvordan du ændrer videokvaliteten af iTunes Store-overførsler for at synkronisere videoer med ældre generationer af iPod.

Mac eller pc

Du kan se følgende typer videoindhold i iTunes på computeren:

• Videoindhold, som er købt eller lejet i iTunes Store
  • QuickTime og MPEG-4-filmarkiver, der ender med ".mov", ".m4v" eller ".mp4" og kan afspilles i QuickTime Player
  • Video-podcasts
  • Digitale kopier af Blu-ray- og dvd-film

iTunes understøtter ikke import af indhold fra dvd-videoer. Du kan arkivere dine iTunes Store-film på data-dvd'er til sikkerhedskopieringsformål (hvis du har en understøttet dvd-brænder), men disse dvd'er kan ikke afspilles i en dvd-afspiller.

Enheden eller computeren skal altid have den nyeste version af iTunes, som operativsystemet understøtter. iTunes-kravene afhænger af versionen.

Afspilning af film og tv-udsendelser i iTunes Store forudsætter en HDCP-kompatibel skærm.

Apple TV

Du kan se følgende typer videoindhold på Apple TV:

• Videoindhold, som er købt eller lejet i iTunes Store
  • Film, som er oprettet med iMovie Theater
  • Videoarkiver, efter at du har oprettet en ny version til iPad eller Apple TV i iTunes (Arkiv > Opret ny version > Opret iPad- eller Apple TV-version)
  • Videoarkiver i biblioteket iTunes-deling i hjemmet
  • Videoer fra andre producenter, som bruger originale Apple TV-programmer

Med Apple TV kan du bruge AirPlay til at streame videoer fra iPhone, iPad, iPod touch eller en computer til et tv.

Om købte videoer

Videoer, der købes i iTunes Store, har FairPlay DRM (Digital Rights Management) integreret i arkiverne. Arkiverne er i et format, der kan synkroniseres til iPhone, iPad eller en videokompatibel iPod.

Du ejer de videoer, du køber – lige som med den musik, du køber i iTunes Store. Du kan godkende op til fem computere til afspilning af købte videoer, og du kan synkronisere videoer til så mange iOS-enheder og videokompatible iPod-enheder, som du ønsker. En enkelt enhed kan indeholde købt indhold fra op til fem konti. iTunes tillader ikke, at du tilføjer data fra en sjette konto.

Synkronisering af videoindhold

Se, hvordan du synkroniserer videoer via Wi-Fi eller USB.

Synkronisering af musikvideoer, som er overført fra Apple Music, understøttes ikke. Hvis du har en iPhone, iPad eller iPod touch, kan du arkivere emner fra Apple Music direkte på enheden. iPod classic og iPod nano understøtter ikke Apple Music-indhold.

Du kan synkronisere personlige videoer via iTunes, så længe videoarkiverne er i et format, som iTunes kan omkode. Føj arkivet til dit iTunes-bibliotek, og opret derefter versioner, som er optimeret til din enhed, ved hjælp af menuen Arkiv > Opret ny version.

Her kan du se, hvad du skal gøre, hvis dine videoer ikke kan synkroniseres til iPhone, iPad eller iPod fra iTunes.

Eventuelle opdateringer af enheden kan ændre iTunes-kravene til synkronisering.

Sidst ændret: