Mac OS X: Enheds- og arkivbegrænsninger med Mac OS udvidet format (HFS Plus)

Her kan du se grænserne for arkiver og enheder på diske, der bruger Mac OS udvidet format (HFS Plus) i Mac OS X, herunder enheder, der er journaliseret, krypteret eller har forskel på store/små bogstaver.

Enheds- og arkivgrænser i Mac OS X

Maksimalt antal enheder (alle versioner af Mac OS X)

ubegrænset

Maksimalt antal arkiver (eller arkiver og mapper) i en mappe (alle versioner af Mac OS X)

op til 2,1 mia. (2)

Maksimal enhedsstørrelse og arkivstørrelse (Mac OS X v10.0 - 10.1.5)

2 TB (1)

Maksimal enhedsstørrelse og arkivstørrelse (Mac OS X v10.2 - 10.2.8)

8 TB (1)

Maksimal enhedsstørrelse og arkivstørrelse (Mac OS X v10.3 - 10.5.2)

16 TB (1)

Maksimal enhedsstørrelse og arkivstørrelse (Mac OS X v10.5.3 og nyere versioner)

næsten 8 EB (1,3)

Noter

1. Den teoretiske maksimale arkivstørrelse for et arkivsystem med formatet Mac OS udvidet er flere millioner TB. I praksis svarer den maksimale arkivstørrelse til den maksimale enhedsstørrelse bortset for en lille mængde diskplads, der er afsat til arkivsystemoplysninger.
  2. Helt præcist 2 opløftet i 31. potens eller 2.147.483.648. Det faktiske antal arkiver, der kan lagres på en enhed med Mac OS udvidet (HFS Plus) eller journaliseret HFS+, afhænger imidlertid af enhedens størrelse og arkivernes størrelse. På en enhed på 160 GB med Mac OS udvidet og en standardblokstørrelse på 4 KB er der eksempelvis 40 millioner disponible blokke. På denne enhed kan der lagres op til 40 mio. meget små arkiver, men ikke 2 mia. På en større disk med samme standardblokstørrelse ville der kunne lagres tilsvarende flere arkiver.
  3. 2 opløftet i 63. potens minus 2 opløftet i 31. potens = 9.223.372.034.707.292.160, hvilket er næsten 8 exabyte (EB). En exabyte svarer omtrent til en mio. TB.