Billedforskelle mellem bøger og fotos bestilt i Fotos til OS X og iPhoto

Når du bestiller et fotoaftryk eller en fotobog gennem Fotos til OS X eller iPhoto, bruger vi forskellige processer afhængigt af det bestilte produkt. Få mere at vide om de forskellige processer, og hvordan de kan resultere i små forskelle mellem fotos og bøger.

På grund af en forskel i de processer, der bruges til henholdsvis fotos og bøger, kan der forekomme små forskelle i farver, kontrast og blankhed på et billede, der er bestilt som både aftryk og som billede i en bog.

Ved aftryk anvendes en proces med tre farver

Aftryk bestilt gennem Fotos eller iPhoto frembringes ved hjælp af en sølvhalogenidprocessen. Vi fremkalder aftryk på samme måde, som man fremkalder et normalt foto – bortset fra at billeddannelsen sker med en laser i stedet for projicering gennem et negativ. Alle farver – også sort – dannes med forskellige kombinationer af cyan, magenta og gul toner.

Eftersom der kan være forskel på hvidt på skærmen og hvidt på papiret, kan aftrykkene være en anelse mørkere end på skærmen. Nogle fotos kan have mindre farveafvigelser. Det gælder bl.a. følgende:

• Sort/hvide-aftryk kan have et let lyserødt skær.
  • Nogle hvide områder kan have blå undertoner.

Der anvendes en proces med fire farver til bøger

Bøger, der bestilles gennem Fotos eller iPhoto, produceres ved hjælp af en proces med fire farver svarende til traditionelt bogtryk. Farverne dannes med forskellige kombinationer af cyan, magenta og gul med tilsætning af sort for at øge kontrasten. Processen er ikke den samme som sølvhalogenidprocessen, der er beskrevet ovenfor, og derfor kan et billede, der er trykt i en fotobog, se anderledes ud end det samme billede som aftryk.

Det er også sandsynligt, at du vil bemærke en farveforskel mellem fotos bestilt gennem Fotos eller iPhoto og dem, som du printer med din egen farveprinter. Det skyldes, at farvestoffer og processer er meget forskellige fra printer til printer og fra forhandler til forhandler.