Start din Mac i enkeltbrugerfunktion eller i funktionen Detaljeret logning

Hvis du er avanceret bruger, der er fortrolig med UNIX, kan du bruge enkeltbrugerfunktion eller funktionen Detaljeret logning til at hjælpe med at isolere problemer i forbindelse med start.

Enkeltbrugerfunktion

1. Tænd din Mac, og hold med det samme Kommando-R nede for at starte fra macOS-gendannelse.
  2. Vælg Diskværktøj i vinduet Hjælpeprogrammer, og klik derefter på Fortsæt.
  3. Vælg den enhed, som du bruger, i indholdsoversigten i Diskværktøj, og vælg derefter Arkiv > Gør aktiv på menulinjen. (Hvis enheden allerede er aktiv, er denne valgmulighed nedtonet.) Indtast derefter administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det.
  4. Slut Diskværktøj.
  5. Vælg Terminal fra menuen Hjælpeprogrammer på menulinjen.
  6. Nu kan du indtaste UNIX-kommandoer. Vælg Apple-menuen () > Start igen, når du er færdig.

Disse trin erstatter metoden Kommando-S, der ikke fungerer med de anbefalede indstillinger på nuværende Mac-computere.

Funktionen Detaljeret logning

1. Tænd din Mac, og hold med det samme Kommando-V nede.
  2. Fortsæt med at holde tasterne nede, indtil du ser hvid tekst på skærmen.
    • Hvis du bruger FileVault, skal du slippe tasterne, når du ser log ind-vinduet. Log derefter ind for at starte i funktionen Detaljeret logning.
    • Hvis du bruger en firmwareadgangskode, skal du slå adgangskoden fra, før du kan starte i funktionen Detaljeret logning.
  3. Nu kan du indtaste UNIX-kommandoer. Skriv reboot, og tryk på Retur for at afslutte funktionen og starte normalt.