Brug af iPod som en lagringsdisk

Du kan bruge din iPod som en disk (harddisk eller flashdisk afhængigt af din iPod) til at gemme og overføre datafiler til (også kendt som disktilstand).

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Tip! Ved synkronisering af musikarkiver med iPod skal du bruge iTunes. Det er ikke muligt at afspille sange på din iPod, som du har overført til den ved at bruge Finder på en Mac eller Denne computer/Computer eller et Explorer vindue på en pc. Hvis du overfører sange til din iPod med disse metoder, vises de kun som data på iPod.

Sådan bruges en iPod som disk

1. Slut din iPod til computeren.
  2. Åbn iTunes, hvis programmet ikke åbner automatisk.
  3. Vælg iPod-symbolet på kildelisten.
  4. Klik på fanen Resume.
  5. Vælg ''Slå brug af disk til'' eller ''Administrer musik og videoer manuelt''. Begge dele giver dig mulighed for at anvende iPod som en disk. Hvis du vælger ''Administrer musik og videoer manuelt'', opdaterer iTunes ikke automatisk iPod med iTunes-biblioteket. Hvis du ønsker, at iTunes automatisk opdaterer iPod, skal du vælge "Slå brug af disk til" i stedet.

6. Symbolet for iPod-disk vises på skrivebordet og i Finder-vinduer samt under Denne computer/Computer i Windows. Dobbeltklik på symbolet, og træk arkiverne til eller fra iPod-vinduet for at kopiere dem.
  7. Sørg for at skubbe iPod ud, før forbindelsen med computeren afbrydes. Tip! iPod-skærmen viser meddelelsen ''Afbryd ikke'', når disken er slået til (statuslyset for iPod shuffle fortsætter med at blinke orange, indtil den er skubbet ud). Det er en påmindelse om først at skubbe iPod ud.

Kopiering af sange fra iPod til computeren

iTunes-biblioteket på computeren indeholder alle de medier (musik, videoer, podcasts, osv.), som du har kodet fra din cd-samling eller indkøbt i iTunes Store. iTunes er standardindstillet til automatisk at kopiere medierne i dit bibliotek til din iPod. Når du bruger iPod som en harddisk, kan du ikke se de medier, som iTunes kopierer til iPod, i Finder eller Denne computer. Det er helt normalt. Hvis du bruger Finder eller Denne computer, kan du ikke kopiere disse mediearkiver fra iPod tilbage til iTunes eller til en anden computer. Synkronisering mellem iPod og computer foregår i én retning: fra iTunes til iPod. Undtagelsen er funktionen Overfør køb, som gør det muligt at gendanne købt iTunes-materiale på din computer via din iPod.

Hvis du har slettet iTunes-biblioteket på computeren, er det ikke muligt at bruge Finder eller Denne computer/Computer til at kopiere medier fra iPod for at genoprette biblioteket på computeren. En løsning er at kode sangene fra din cd-samling igen og derefter synkronisere det nye bibliotek med iPod. Er materialet købt i iTunes Store, kan du muligvis bruge iTunes i netskyen til at overføre det igen. Se denne artikel for at få flere oplysninger om adgang til denne funktion.

Det bedste er at have en sikkerhedskopi af iTunes- og iTunes Media-mapperne for at kunne gendanne spillelister, købt materiale og andet materiale.

Hvad gør jeg, hvis jeg har nogle sange på en computer og gerne vil kopiere dem lovligt til en anden? Kan du bruge iPod-harddisken til det? Det er en af de muligheder, der beskrives i iTunes: Sådan flytter du din musik til en ny computer. Du kan også følge fremgangsmåden i artiklen Sådan bruger du din iPod til at flytte musik til en ny computer.

Fejlfinding

Hvis du slutter iPod til en anden computer, skal du sørge for ikke at synkronisere den med iTunes-biblioteket på den anden computer. Det sker kun, hvis du har valgt indstillingen "Slå brug af disk" til i stedet for "Administrer musik og videoer manuelt".

Tekst i meddelelsesvinduet:

Bemærk: Hvis du slutter din iPod shuffle (eller en anden iPod, du har valgt "Slå diskbrug til" for) til en anden computer, skal du skubbe din iPod ud af Denne Computer/Computer eller et Finder-vindue, eftersom den ikke vises i iTunes.

Højreklik (eller ctrl-klik på Mac) på iPod, og vælg Skub ud i genvejsmenuen.

Hvis du bruger iPod som en disk med en Windows-pc, skal du være opmærksom på, at FAT32-filsystemet kun kan rumme filer, der er mindre end 4 GB. Uanset hvor meget ledig plads der er på en iPod, kan du ikke kopiere arkiver, der er større end det.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.