Flytning af dit Fotos-bibliotek for at spare plads på din Mac

Læs mere om, hvordan du flytter dit Fotos-bibliotek til et andet drev for at spare plads på din Mac.

Dit Fotos-bibliotek indeholder alle dine billeder, album, lysbilledshows og projekter til udskrivning. Hvis dit bibliotek er stort, og du ønsker at frigøre plads på din Mac, kan du slå iCloud-fotobibliotek til og bruge Optimer Mac-lagring eller flytte dit bibliotek til en ekstern disk.

Før du starter, skal du sørge for at sikkerhedskopiere dit bibliotek.

Klargør disken

Du kan lagre dit bibliotek på en ekstern lagringsenhed, f.eks. et USB- eller Thunderbolt-drev, der er formateret som APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled).1 Find ud af, hvordan du tjekker formatet af den eksterne lagringsenhed

Apple kan ikke anbefale lagring af fotobiblioteker på eksterne lagringsenheder som SD-kort og USB-flashdrev eller netværksdelte drev, da dette kan medføre datatab.

Sådan flyttes dit Fotos-bibliotek til en ekstern lagringsenhed

1. Slut Fotos.
  2. Gå til Finder og det eksterne drev, hvor du vil lagre dit bibliotek.
  3. Åbn et andet vindue i Finder, og find dit bibliotek. Standardplaceringen er Brugere > [brugernavn] > Billeder, og navnet er Fotobibliotek.
  4. Træk dit bibliotek til dets nye placering på den eksterne disk. Hvis du får vist en fejl, skal du vælge symbolet for dit eksterne drev i Finder og vælge Arkiv > Vis info. Hvis du ikke kan se oplysningerne under Deling & tilladelser, skal du klikke på infotrekanten og derefter kontrollere, at du har markeret "Ignorer ejerskab på denne enhed". Hvis feltet ikke er markeret, skal du klikke på låsesymbolet for at låse op, indtaste administratorens navn og adgangskode og derefter markere afkrydsningsfeltet.2
    Vindue med flere oplysninger
  5. Når flytningen er fuldført, skal du dobbeltklikke på dit Fotos-bibliotek på dets nye placering for at åbne det.
  6. Hvis du bruger iCloud-fotobibliotek, skal du angive dette bibliotek som systemets fotobibliotek.

Slet det originale bibliotek for at frigøre plads

Når du har åbnet biblioteket fra dets nye placering og kontrolleret, at det fungerer som forventet, kan du slette biblioteket fra dets oprindelige placering.

Åbn et vindue i Finder: Gå tilbage til mappen Billeder (eller den mappe, som du kopierede dit bibliotek fra), og flyt Fotos-biblioteket til papirkurven. Vælg derefter Finder > Tøm papirkurv for at slette biblioteket og frigøre diskplads.

Sådan åbnes et andet Fotos-bibliotek

Følg disse trin for at åbne et andet bibliotek, hvis du har flere biblioteker:

1. Slut Fotos.
  2. Tryk på alternativknappen, og hold den nede, mens du åbner Fotos.
  3. Vælg det bibliotek, som du vil åbne, og klik derefter på Vælg bibliotek.Vælg et bibliotek

Fotos bruger dette bibliotek, indtil du åbner et nyt.

Læs mere

Hvis du har problemer med en tilladelse i forbindelse dit bibliotek, kan du muligvis løse dem ved at bruge reparationsværktøjet til Fotos-bibliotek.

1. Du kan ikke flytte dit bibliotek til en disk, der bruges til Time Machine-sikkerhedskopier.

2. Hvis enheden ikke er formateret som APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled), eller hvis enheden er blevet brugt til Time Machine-sikkerhedskopier, der ikke er blevet slettet, vises afkrydsningsfeltet ikke, eller så kan det ikke markeres, selvom der er låst op. Slet og omformater drevet for at få vist denne mulighed.