Flyt dit Fotos-bibliotek for at spare plads på din Mac

For at spare lagringsplads på din Mac kan du flytte dit Fotos-bibliotek til en anden lagringsenhed.

Klargør din lagringsenhed

Sørg for, at din eksterne lagringsenhed, f.eks. et USB-drev eller Thunderbolt-drev, er formateret til Mac: enten formatet APFS eller Mac OS Extended (Journaled).

Du kan ikke gemme dit bibliotek på en lagringsenhed, der bruges til Time Machine-sikkerhedskopier. Og for at undgå mulig datatab må du ikke gemme dit bibliotek på en flytbar lagringsenhed, f.eks. et SD-kort eller USB-flashdrev eller på en enhed, der deles på dit netværk eller internettet – dette gælder også en skybaseret lagringstjeneste.

Sådan flytter du dit Fotos-bibliotek til en lagringsenhed

1. Slut Fotos.
  2. Gå til Finder, og åbn den mappe, der indeholder dit Fotos-bibliotek. Fotos-bibliotek er som standard gemt i mappen Billeder i din hjemmemappe. Du kan åbne din hjemmemappe ved at vælge Gå > Hjem på Finder-menulinjen.
  3. Træk dit Fotos-bibliotek til en placering på din eksterne lagringsenhed. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis der vises en fejl.
  4. Når flytningen er fuldført, skal du dobbeltklikke på dit Fotos-bibliotek på den nye placering for at åbne det.
  5. Hvis du bruger iCloud-fotobibliotek, skal du angive dette bibliotek som systemets fotobibliotek.

Hvis du vil slette det originale Fotos-bibliotek for at spare lagringsplads på din Mac, kan du trække det fra dets oprindelige placering (mappen Billeder i din hjemmemappe) til papirkurven. Tøm derefter papirkurven.

Sørg altid for, at din lagringsenhed er tændt og tilgængelig, før du åbner Fotos. Hvis Fotos ikke kan finde enheden, stopper det med at bruge det Fotos-bibliotek, der er gemt der.

Hvis du vil åbne et andet Fotos-bibliotek

1. Slut Fotos.
  2. Tryk på alternativknappen, og hold den nede, mens du åbner Fotos.
  3. Vælg det bibliotek, som du vil åbne, og klik derefter på Vælg bibliotek. Fotos bruger dette bibliotek, indtil du åbner et nyt.

Vinduet Vælg bibliotek i appen Fotos på macOS

Hvis der vises en fejl under flytning af Fotos-bibliotek

1. Vælg din eksterne lagringsenhed i Finder, og vælg derefter Arkiv > Vis info.
  2. Hvis oplysningerne under Deling & tilladelser ikke er synlige, skal du klikke på trekanten  for at se mere.
    Info-vindue for eksternt drev med
  3. Sørg for, at afkrydsningsfeltet "Ignorer ejerskab på denne enhed" ikke er markeret. Hvis du vil ændre dette, skal du først klikke på knappen Lås  for at låse indstillingen op. Afkrydsningsfeltet vises ikke eller kan ikke vælges efter oplåsning i følgende situationer: Hvis lagringsenheden ikke er formateret korrekt til Mac, eller hvis den blev brugt til Time Machine-sikkerhedskopier, der ikke er slettet. I sådanne situationer skal du starte med at slette lagringsenheden.

Hvis du har andre problemer med tilladelser til dit bibliotek, kan du måske låse dem ved at bruge Reparer bibliotek i Fotos.