Sikkerhedskopiering med AirPort Time Capsule første gang

Den første sikkerhedskopiering i Time Machine kan fylde adskillige gigabyte, da hele computeren sikkerhedskopieres. Det kan tage en hel nat eller længere, afhængigt af hvor mange data du har.

Når den første sikkerhedskopiering er færdig, foretages efterfølgende sikkerhedskopieringer som tilvækstsikkerhedskopieringer. Det betyder, at Time Machine kun kopierer arkiver, der er ændret siden den foregående sikkerhedskopiering. Det hele sker automatisk i baggrunden, hvis computeren blot er tilkoblet sikkerhedskopieringsdisken.

Tip til første sikkerhedskopiering

• Den første sikkerhedskopiering skal ske uden afbrydelse.
  • Hvis du bruger en bærbar Mac, skal den være i det samme lokale som AirPort Time Capsule for at opnå den bedste forbindelse, og computeren skal være sluttet til en stikkontakt. Hvis sikkerhedskopieringen skal starte automatisk, skal strømforsyningen til den bærbare Mac også være sat i en stikkontakt.
  • AirPort Time Capsule fungerer samtidig som en komplet Wi-Fi-base. Hvis du sætter en AirPort Time Capsule ind i et eksisterende trådløst netværk, anbefales det at bruge den som primær base i stedet for som en netværksklient. På den måde kan du udnytte den større kapacitet og hastighed.
  • Hvis du har et Ethernet-kabel, kan du hurtigere få overstået den første sikkerhedskopiering, da Ethernet-forbindelser kører væsentligt hurtigere. Sæt den ene ende af Ethernet-kablet i en af Ethernet-portene på AirPort Time Capsule-enheden og den anden ende i Ethernet-porten på Mac-computeren.
  • Sørg for, at der er indtastet et navn i feltet "Computernavn:" i ruden Deling i Systemindstillinger.

Konfiguraition af Time Machine til at bruge AirPort Time Capsule

1. Vælg SystemindstillingerApple-menuen.
  2. Vælg Oversigt > Time Machine.
  3. Indstil Time Machine til Til, hvis den er slået fra.
  4. Vælg din AirPort Time Capsule som destination for sikkerhedskopieringen. Hvis du ikke automatisk bliver bedt om at gøre dette – fordi du f.eks. har brugt en anden disk til sikkerhedskopiering – skal du klikke på Vælg disk til sikkerhedskopi..., vælge den ønskede AirPort Time Capsule og derefter klikke på "Brug disk".
  5. I det viste ekstra vindue skal du indtaste adgangskoden til AirPort Time Capsule.
  6. Klik på Opret forbindelse.

Time Machine starter den første sikkerhedskopiering efter nedtælling. Lad sikkerhedskopieringen køre færdig uden afbrydelse.