Brug af Lion-gendannelse, når en DHCP-tjeneste ikke er tilgængelig

Her kan du se, hvordan Lion-gendannelse bruges, når en DHCP-tjeneste ikke er tilgængelig.

Lion giver mulighed for at geninstallere OS X via internettet vha. Lion-gendannelse. Lion-gendannelse bruger DHCP til at hente oplysninger om internetforbindelsen. Læs, hvad en netværksadministrator skal gøre, hvis netværket ikke har en DHCP-server.

Kommandolinjeværktøjet networksetup kan bruges til at konfigurere netværksindstillinger, når der ikke er DHCP-tjenester tilgængelige.

Inden du starter, skal du have følgende oplysninger:

• En gyldig IP-adresse for netværket, der ikke er i brug
  • Den korrekte undernetmaske
  • Den korrekte routeradresse (gateway)
  • En eller flere gyldige adresser på netværkets DNS-server

I følgende eksempel konfigureres Mac-computerens Ethernet-port (en0) til brug sammen med IP-adressen 192.168.1.200, undernetmasken 255.255.255.0, routeradressen 192.168.1.1 samt DNS-serverne 192.168.1.1 og 192.168.1.25. Du skal angive de relevante værdier for netværket eller om nødvendigt bruge en anden port.

1. Start fra partitionen med internetgendannelsen, og åbn Terminal (på menuen Programmer).
  2. Hent en liste med tilgængelige netværksgrænseflader vha. denne kommando:
    networksetup -listnetworkserviceorder

Outputtet er i stil med følgende. Bemærk: En asterisk (*) angiver, at en netværkstjeneste er slået fra.

$ networksetup -listnetworkserviceorder
    (1) Ethernet
    (Hardware Port: Ethernet, Device: en0)

(2) AirPort
    (Hardware Port: AirPort, Device: en1)

(3) FireWire
    (Hardware Port: FireWire, Device: fw0)

(4) Bluetooth DUN
    (Hardware Port: Bluetooth DUN, Device: Bluetooth-Modem)
  3. Indstil IP-adresse, undernetmaske og router. I dette eksempel bruges Ethernet (en0)-grænsefladen.
    networksetup -setmanual "Ethernet" 192.168.1.200 255.255.255.0 192.168.1.1

4. Indstil en eller flere DNS-servere. I dette eksempel bruges Ethernet (en0)-grænsefladen.
    networksetup -setdnsservers "Ethernet" 192.168.1.1 192.168.1.25

5. Udfør disse kommandoer for at kontrollere indstillingerne (skift om nødvendigt port):
    networksetup -getinfo "Ethernet"
    networksetup -getdnsservers "Ethernet"

6. Afslut Terminal, og fortsæt med Lion-gendannelse.