Tilføjelse af en printer til printerlisten i Mac OS X v10.5.8 eller en ældre version

Her kan du se, hvordan man føjer en printer til printerlisten i Mac OS X v10.5.8 og ældre versioner.

Bemærk: Denne artikel gælder Mac OS X v10.5.8 og ældre versioner. Ved nyere versioner af Mac OS X henvises til Mac 101: Udskrivning (Mac OS X v10.6) eller Mac 101: Udskrivning (OS X Lion).

Om dialogen "Udskriv" og printerlisten

Hvis du vælger kommandoen Udskriv i et vilkårligt program, som kører under Mac OS X, vises der en udskriftsdialog som en rude, der er knyttet til vinduet. Lokalmenuen Printer indeholder en oversigt over de printere, du kan skrive ud på. Mac OS X har indbygget software til mange printere, så din printer føjes i mange tilfælde automatisk til printerlisten, når du slutter printeren til USB-porten på computeren. Netværksprintere tilføjes manuelt.

Sådan tilføjes en USB-printer

Hvis din printer ikke er vist i lokalmenuen Printer, skal du finde og installere den relevante driver. Se de cd-rom'er, der eventuelt fulgte med printeren, eller på printerproducentens websted. Kun brugere med en administratorkonto kan installere softwaren.

Tip! Du kan også åbne vinduet med printerlisten fra Printercentral (Mac OS X 10.2.8 og ældre versioner) eller Printerværktøj (Mac OS X 10.3 Panther og nyere versioner).

Åbn menuen Printer igen, når du har installeret softwaren. Hvis printeren ikke er vist, skal du gøre følgende:

1. Kontroller, at printeren er sluttet til computeren, at stikket sidder i stikkontakten, og at printeren er tændt.
  2. I Mac OS X 10.2.8 og ældre versioner skal du vælge Rediger printerliste på menuen Printer i dialogen Udskriv. Vinduet Printerliste vises.
  3. I Mac OS X v10.3 og nyere versioner skal du vælge Vis printerliste på menuen Oversigt. Vinduet Printerliste vises.
  4. Klik på knappen Tilføj printer.
  5. Vælg USB i den første lokalmenu.
  6. Vælg din printer på listen.
  7. Klik på Tilføj.
  8. Luk vinduet Printerliste.

Sådan tilføjer du en netværksprinter (AppleTalk eller LPR)

Tilføjelse af en AppleTalk- eller LPR-netværksprinter minder meget om tilføjelse af en USB-printer. I trin 4 ovenfor skal du vælge AppleTalk eller "LPR-printere med IP" i lokalmenuen. Derefter er der en mindre forskel på de to fremgangsmåder.

AppleTalk-printer

• AppleTalk skal være aktiveret under netværksindstillinger.
  • Hvis netværket bruger AppleTalk-zoner, skal du vælge en zone i den anden lokalmenu, der vises.
  • Sådan forebygger du potentielle problemer med AppleTalk-multi-homing.

LPR-printer

• Du skal angive printerens IP-adresse eller DNS-navn.
  • Hvis du udskriver til en kø, skal du fravælge afkrydsningsfeltet "Brug standardkø på server" og skrive navnet på køen. Eller skal du lade afkrydsningsfeltet være valgt.
  • Du kan vælge din printer i menuen Printermodel eller lade den være angivet som Generel. Dette svarer grundlæggende til at vælge et PPD-arkiv.

Der vises et spørgsmålstegn, eller jeg har svært ved at finde en printer

Hvis du ikke kan finde den printer, du vil tilføje, på listen over forbindelsesmetoder, skal du kontrollere, at du har valgt den korrekte forbindelsestype til printeren. Nogle printere bruger muligvis tilpassede input-output-moduler, f.eks. "Epson AppleTalk". Du skal muligvis vælge en af disse tilpassede indstillinger, før du kan tilføje printeren. Hvis der vises et spørgsmålstegn over printerikonet, eller hvis der vises en meddelelse om, at printeren ikke understøttes, i Printercenter eller Printerværktøj, skal du søge efter en opdateret softwareversion på producentens websted eller på siden til download af Mac OS X.

Tip til softwareinstallering

Din printer er muligvis vist på printerlisten, før du installerer den nødvendige software. Hvis dette er tilfældet, skal du fjerne printeren fra printerlisten, før du installerer softwaren. Føj derefter printeren til listen igen, når du har installeret softwaren.