Sådan bruger du en ekstern FireWire-disk og foretager fejlfinding af den

Få mere at vide om, hvordan du bruger og foretager fejlfinding af en ekstern FireWire-disk.

En ekstern FireWire-disk gør det muligt at bruge en Macintosh-computer med en FireWire-port (målcomputeren) som en ekstern harddisk, der er tilsluttet en anden computer (værten). Når en målcomputer er startet som en FireWire-harddisk og er tilgængelig for værtscomputeren, kan du kopiere arkiver til og fra den pågældende enhed.

Krav til værtscomputer

Værtscomputere skal opfylde disse krav:

• Indbygget FireWire-port eller en FireWire-port på et pc-kort
  • FireWire 2.3.3 eller nyere
  • Mac OS 8.6 eller nyere

Målcomputere

Disse modeller kan bruges som målcomputere:

• iMac (slot-loading) med firmwareversion 2.4 eller nyere
  • iMac (sommer 2000) og alle modeller efter juli 2000
  • eMac (alle modeller)
  • Mac mini (alle modeller)
  • Power Mac G4 (AGP-grafik) med ATA-drev
  • Power Mac G4 Cube
  • Power Mac G4 (Gigabit Ethernet) og alle modeller efter juli 2000
  • Power Mac G5 (alle modeller)
  • Mac Pro (alle modeller)
  • iBook (FireWire) og alle modeller efter september 2000
  • PowerBook G3 (FireWire)
  • PowerBook G4 (alle modeller)
  • MacBook Pro (alle modeller)
  • MacBook-modeller før oktober 2008

Læs mere om FireWire-porte og specifikationer.

Bemærk! En ekstern FireWire-disk fungerer kun på interne PATA- eller SATA-drev. Eksterne diske kan kun tilsluttes PATA-masterdrevet på Ultra ATA-bussen. Det tilsluttes ikke Slave ATA-, ATAPI- eller SCSI-drevene.

Inden du prøver at bruge en ekstern FireWire-disk, skal du kontrollere disse punkter:

• Sørg for, at softwaren og firmwaren er opdateret.
  • Sørg for at frakoble alle andre FireWire-enheder fra begge computere, inden du bruger en ekstern FireWire-disk. Tilslut ikke eventuelle FireWire-enheder, før du har koblet de to computere fra hinanden eller er stoppet med at bruge en ekstern disk.
  • Hvis "Adgangskode til Open Firmware" er aktiveret, kan computeren ikke bruges som ekstern disk. Du kan finde flere oplysninger om Adgangskode til Open Firmware i afsnittet "Sådan gør du, hvis din Mac kan ikke bruges som ekstern FireWire-disk" i denne artikel.
  • Hvis du overfører FileVault-beskyttede hjemmebiblioteker (kun Mac OS X 10.3 eller nyere), skal du logge ind som den FileVault-beskyttede bruger og midlertidigt deaktivere FileVault. Når du har overført indhold i hjemmebiblioteker til målcomputeren, kan du slå FileVault-beskyttelsen til igen.

Sådan bruges en ekstern FireWire-disk

1. Målcomputeren skal være slukket.
  2. Hvis du bruger en bærbar Apple-computer, f.eks. en PowerBook eller MacBook, som målcomputer, skal du sætte dens strømstik i stikkontakten.
  3. Brug et FireWire-kabel til at slutte målcomputeren til en værtscomputer. Værtscomputeren kan nu tændes.
  4. Start målcomputeren, og tryk med det samme på T-tasten og hold den nede, indtil FireWire-ikonet vises. Målcomputerens harddisk bør nu blive tilgængelig for værtscomputeren, og den vises sandsynligvis på skrivebordet. Hvis målcomputeren kører Mac OS X v10.4 Tiger, kan du også åbne Systemindstillinger, vælge Startdisk og klikke på Computer som ekstern harddisk. Genstart derefter computeren, hvorefter den startes i destinationsskærmtilstand.
  5. Når du er færdig med at kopiere arkiver, skal du finde målcomputerens harddisksymbol på værtscomputerens skrivebord og trække det til papirkurven eller vælge Skub ud (eller Læg væk) under menuen Arkiv.
  6. Tryk på computerens afbryderknap for at slukke den.
  7. Fjern FireWire-kablet.

Tip til brug af destinationsskærmtilstand på Intel-baserede Mac-computere

Hvis du prøver at installere en Intel-baseret Mac-computer i destinationsskærmtilstand på en Macintosh, der kører Mac OS X v10.3.9 eller en ældre version, vises der en fejlmeddelelse. Du kan finde flere oplysninger i artiklen Intel-baserede Mac-computere: Fejlmeddelelsen "Du har indsat en disk uden enheder, som Mac OS X kan læse.

Hvis din Intel-baserede Mac ikke reagerer, mens den fungerer som ekstern disk, skal du se Intel-baseret Mac reagerer muligvis ikke som ekstern disk.

Sådan gør du, hvis din Mac kan ikke bruges i destinationsskærmtilstand som FireWire-disk

Hvis computeren ikke fungerer som ekstern FireWire-disk, når du holder T-tasten nede ved start, og i stedet starter i Mac OS, skal du prøve denne fremgangsmåde:

1. Sørg for, at FireWire-kablet fungerer, og kontrollér forbindelsen.
  2. Sørg for, at der ikke er tilsluttet nogen FireWire-enheder.
  3. Sørg for, at starte computeren, mens du trykker på T-tasten og holder den nede.
  4. Kontrollér tastaturforbindelsen. Kontrollér, at tastaturet er tilsluttet direkte til computeren og ikke via en skærm eller hub. Brug så vidt muligt et kabelbaseret eller trådløst Apple-tastatur.
  5. Sørg for, at Adgangskode til Open Firmware ikke er aktiveret på computeren. Du skal muligvis hente softwaren Open Firmware Password afhængigt af computerens OS-version. Du kan finde flere oplysninger om Open Firmware Password i artiklen Konfiguration af firmware med adgangskodebeskyttelse i Mac OS X.