Fejlfinding af problemer med automatisk softwareopdatering i Mac OS X

Få fejlfindingstip til softwareopdateringsfunktionen i Mac OS X.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Softwareopdatering holder op med at svare under "Konfigurerer installeringen" (Mac OS X 10.5 til 10.5.5)

Se denne artikel, hvis du har dette problem.

Jeg kan ikke oprette forbindelse til internettet

Kontroller for internetforbindelse i andre programmer, f.eks. Mail eller en webbrowser som Safari. Brug Safari til at oprette forbindelse til http://www.apple.com/dk. Dermed kan du teste, om du kan oprette forbindelse til Apple.

Hvis du heller ikke har forbindelse til internettet i de andre programmer, kan du finde flere oplysninger i artiklen "Mac OS X: Internet- og netværksemner (oprettelse af forbindelse, fejlfinding)".

Hvis du bruger en proxyserver i Mac OS X 10.2, kan du finde flere oplysninger i artiklen "Mac OS X 10.2: Advarsel af typen "Softwareopdatering kan ikke oprette forbindelse til internettet"".

Softwareopdatering afsluttes uventet (Mac OS X 10.4)

Softwareopdatering afsluttes muligvis uventet, når du installerer software i Mac OS X 10.4 (via en anden netværksforbindelse end den indbyggede Ethernet-port, f.eks. AirPort). Du skal blot foretage følgende ændring under Netværksindstillinger:

1. Vælg Systemindstillinger i menuen Apple.
  2. Klik på Netværk for at få vist ruden med indstillinger.
  3. Vælg Netværksportkonfigurationer i lokalmenuen Vis.
  4. Vælg afkrydsningsfeltet Indbygget Ethernet for at aktivere porten.
  5. Klik på Anvend nu.

Softwareopdatering burde nu virke korrekt. Du kan til enhver tid gå tilbage til Netværksindstillinger og deaktivere den indbyggede Ethernet-port igen. Der stilles ikke noget krav om, at du skal bruge Ethernet til at overføre opdateringer.

Der vises en meddelelse om, at serveren er optaget

Dette problem forekommer muligvis i forbindelse med udgivelse af en omfattende opdatering. Prøv igen senere, eller prøv at køre et selvstændigt installeringsprogram fra siden med Apple-overførsler.

Der vises en meddelelse om, at softwaren er ajour, selvom dette ikke er tilfældet

Hvis meddelelsen "Softwaren er ajour" vises i stedet for de opdateringer, du forventer at få vist, er der muligvis tale om en opdatering, som ikke er tilgængelig via Softwareopdatering under Systemindstillinger. Se siden med Apple-overførsler.

Nogle, men ikke alle opdateringer, vises

Der vises nogle opdateringer i Softwareopdatering, men ikke den opdatering, du forventede at finde. Forskellige faktorer kan være årsag til dette problem:

• Nogle opdateringer forudsætter, at andre opdateringer er blevet installeret. Installer de viste opdateringer, og søg efter opdateringer igen.
  • Nogle opdateringer erstatter tidligere opdateringer. Hvis du f.eks. installerer en opdatering til Mac OS X 10.3.9, vil Mac OS X 10.3.8 eller sikkerhedsopdateringer, der var indeholdt i den tidligere opdatering, ikke være vist.
  • Computerspecifikke opdateringer – Nogle opdateringer er kun relevante for bestemte computermodeller og vises kun i forbindelse med disse modeller.
    "Inaktive" opdateringer – I Mac OS X 10.1 og nyere versioner er det muligt at gøre opdateringer inaktive. Hvis du tidligere har markeret en opdatering som inaktiv, vises opdateringen ikke igen, før du genaktiverer den. Se "Mac OS X: Sådan gør du en softwareopdatering inaktiv eller aktiv".
  • Opdateringer til programmer forudsætter ofte, at programmet er placeret på øverste niveau i mappen Programmer, og at det har det oprindelige navn.

Er programmet Softwareopdatering opdateret?

Nogle opdateringer til programmet Softwareopdatering (f.eks. installeringsprogrammet med opdatering 1.0 til Mac OS X 10.1) øger pålideligheden i forbindelse med overførsel af opdateringer. Hvis du har problemer med at bruge Softwareopdatering, kan du prøve at overføre et selvstændigt installeringsprogram med den samme opdatering. Softwareinstalleringsprogrammer er tilgængelige på Apple Downloads.