Mac OS X 10.3, 10.4: Ofte stillede spørgsmål om overførsel af data med Indstillingsassistent/Overførselsassistent

Find oplysninger om, hvordan visse versioner af Indstillingsassistent eller Overførselsassistent (inkluderet i Mac OS X 10.4 eller nyere, i mappen Hjælpeprogrammer) nemt kan overføre data fra en tidligere Mac til en nyere. Dette dokument gælder for Mac OS X 10.4 og computere, der er forudinstalleret med Mac OS X 10.3.4 eller nyere, som f.eks. Power Mac G5-computere (juni 2004). Indstillings-/Overførselsassistent på disse computere indeholder en dataoverførselsfunktion. De data, der kopieres af assistenten, slettes ikke fra din tidligere Mac.

Tip til Mac OS X 10.4 Tiger: I Mac OS X 10.4 kører Indstillingsassistent efter installation af Mac OS X 10.4, lige som i Mac OS X 10.3.4 eller nyere. Derefter kan Overførselsassistent (findes i mappen Hjælpeprogrammer) bruges til at overføre data fra en anden Mac (eller en partition, der har en tidligere version af Mac OS X ved hjælp af indstillingen "Fra en anden enhed i denne Mac"). Mere.

Bemærk! Noget software, der overføres fra en PowerPC-baseret Mac til en Intel-baseret Mac, skal muligvis opdateres efter overførslen.

Find svar på disse spørgsmål i dette dokument:

Fortæl mig mere om assistentens dataoverførselsfunktion.

Indstillingsassistent, der er inkluderet i computere, der har Mac OS X 10.3.4 eller nyere forudinstalleret, kan overføre data (inklusive kontoindstillinger og hjemmemapper) fra en tidligere Mac (der bruger Mac OS X 10.1 eller nyere) til din nye computer. Du skal bruge et FireWire-kabel til at forbinde de to computere. Assistenten tilbyder at overføre data fra den gamle computer, første gang du tænder den nye computer. Kontroller, at den gamle computers firmware er opdateret først.

Hvornår er det bedste tidspunkt at overføre data til min nye computer?

Det er den første gang, du starter din nye computer. Du skal bare sikre dig, at du har et FireWire-kabel, og at din gamle computers firmware er opdateret. Du skal ikke bruge tid på at "rydde ud" i filerne på din gamle computer. Det tager ikke lang tid at overføre data via FireWire, og der er stor sandsynlighed for, at din nye Mac har mere lagerplads end den gamle.

Kan jeg bruge assistenten til at kopiere data til en computer, der er forudinstalleret med en tidligere version af Mac OS X?

Nej, denne version af assistenten fungerer kun sammen med den computer, den blev leveret med. Du kan dog kopiere data fra en lang række gamle computere, hvis de har en FireWire-port og Mac OS X 10.1 eller nyere. Kontroller, at den gamle computers firmware er opdateret.

Hvis du vil overføre data til en anden computer, kan du også bruge andet end assistenten. Du kan f.eks. bruge .Mac iDisk eller Backup eller en netværksforbindelse som f.eks. Ethernet eller AirPort. Du kan f.eks. brænde filer til en cd eller dvd til én computer og derefter kopiere dem fra disken til en anden computer.

Min printerliste blev ikke overført.

Dine printerindstillinger overføres muligvis ikke, når du overfører data med assistenten. Hvis du bruger Mac OS X 10.4, skal du se denne artikel. Eller du kan nemt konfigurere dem igen.

Mine iSync-indstillinger og Bluetooth-pardannelser blev ikke konfigureret. Blev de ikke overført?

Når du har kopieret oplysninger med Indstillingsassistent og logget ind, skal du foretage pardannelse med dine Bluetooth-enheder og konfigurere indstillingerne for iSync-enheden igen. Disse indstillinger kopieres ikke fra din tidligere computer.

Nogle af de vinduer, som var åbne på min tidligere computer, vises, men på uventede steder eller "under" Dock.

Dette sker nogle gange, hvis der var vinduer åbne på din gamle computer, da dataene blev overført. Dette kan ske, hvis din nye computer bruger en anden skærmopløsning end den gamle computer.

Hvis dette sker, skal du blot trække vinduet til den ønskede placering. Du kan også prøve en større skærmopløsning i Skærmindstillinger.

Hvis vinduet er "under" Dock, og du ikke kan få fat i det, skal du gøre følgende: Vælg Dock fra Apple-menuen, og vælg derefter Vis Dock fra undermenuen. Dock forsvinder. Du skal blot klikke på vinduets symbol for at udvide eller flytte det. Du kan også slå Skjul Dock til igen, hvis du vil.

Jeg forsøger at overføre en FileVault-beskyttet konto med Indstillingsassistent, men får følgende meddelelse "File Vault-brugere kan ikke overføres til Mac-computere med eksisterende brugere".

FileVault beskytter hjemmebiblioteker ved at gemme dem i et krypteret diskbilledarkiv. Dette billedarkiv kan overføres fra en ældre Mac til en nyere, så længe der endnu ikke er blevet overført til den nye computer (og den ikke har nogen eksisterende brugerkonti).

Hvis du vil overføre kontoens hjemmebibliotek og kontoindstillinger på et senere tidspunkt, skal du starte din gamle Mac og slå kontoens FileVault-beskyttelse fra. Derefter skal du bruge Indstillingsassistent til at overføre den ønskede konto eller de ønskede data. Du kan beskytte kontoen med FileVault igen på din nye computer.

Nogle af mine indstillinger blev ikke overført. Specielt indstillingerne for energibesparelse og sikkerhed (inklusive "Adgangskode kræves for at afbryde vågeblus eller skærmskåner på denne computer"), mine indstillinger for Softwareopdatering "Hent vigtige opdateringer i baggrunden", indstillingerne Classic (som f.eks. "Advar, inden du starter Classic"), mine iDisk-spejlingsindstillinger, indstillingerne for Tastaturmenu (inklusive yderligere tastaturlayout og -metoder).

Det er rigtigt. Nogle indstillinger fra din tidligere Mac overføres ikke. Din nye Mac har sandsynligvis nogle indstillinger for energibesparelse, som din gamle Mac slet ikke kunne forestille sig, og hvad angår de andre indstillinger, kan du hurtigt konfigurere dem igen i Systemindstillinger eller Directory Access. Brug f.eks. indstillingerne for energibesparelse til at konfigurere vågeblus og andre indstillinger, efter at du har overført data med Indstillingsassistent.

Når jeg forsøger at overføre, reagerer min nye computer ikke ("fryser"). Jeg har endda prøvet et andet FireWire-kabel.

Det er ikke noget problem, din nye computer fungerer fint. Der er sandsynligvis ikke noget galt med den eller kablet. Firmwaren på den computer, du kopierer fra, skal blot opdateres.

Hvis problemet fortsætter, og andre FireWire-enheder er tilsluttet, skal du prøve at frakoble de andre enheder.

Jeg har overført en mængde data, og det gik strygende. Nu vil jeg gerne overføre flere data fra min gamle computer. Kan jeg det?

Selvfølgelig. Du skal blot åbne Indstillingsassistent (eller Overførselsassistent i Mac OS X 10.4 eller nyere)! Du kan overføre alt, bortset fra FileVault-beskyttede konti som beskrevet ovenfor.

Efter overførslen fik jeg besked om, at jeg muligvis skulle installere nogle programmer igen. Jeg installerede dem igen, men de virker ikke.

Du skal muligvis også opdatere disse programmer, så de er kompatible med den version af Mac OS, der er på din nye computer, især hvis du har brugt en meget ældre Mac OS-version på din tidligere computer. Normalt kan en simpel rettelse eller opdatering fra producenten af programmet løse almindelige problemer. Kontakt producenten af programmet vedrørende opdateringer eller for at få yderligere oplysninger.

Efter jeg har konfigureret mine nye Mac-brugerkonti, overførte jeg en konto fra min gamle Mac, der havde det samme navn som en af mine nye Mac-konti. Alt det, der var i min nyere Mac-konto (med det samme navn), er væk!

Bare rolig, oplysningerne er ikke blevet slettet, de er kun flyttet. Arkiverne i hjemmemappen på din nyere Mac-computers konto er i mappen Slettede brugere, som ligger i mappen Brugere. Tip! Du kan undgå denne situation, hvis du overfører oplysningerne, første gang Indstillingsassistent beder dig om det.

Jeg har allerede konfigureret mine brugerkonti. Jeg kan ikke logge ind, efter jeg har brugt Indstillingsassistent til at overføre en konto med samme navn fra min tidligere Mac. Hvad er der sket?

Det sker, hvis adgangskoderne for kontiene på din gamle og nye Mac er forskellige, også selv om kontonavnet er det samme. Brug den log ind-adgangskode, som du brugte på din gamle Mac. Hvis ikke du kan huske den, kan du nulstille den.

Kan jeg bruge Indstillingsassistent til at sikkerhedskopiere eller arkivere vigtige arkiver til en anden disk?

Indstillingsassistent er kun udviklet til at overføre arkiver fra en ældre computer til en ny (eller, i Mac OS X 10.4, fra Mac OS X på en sekundær partition til Tiger-partitionen). Den er ikke beregnet til at sende eller synkronisere data til en anden computer. Men du kan se i tredjepartsløsninger.