Mac OS X: Størrelsen på softwareopdateringer kan variere

Størrelsen på softwareopdateringer kan variere. Dette skyldes en funktion i Softwareopdatering, der sikrer, at den bedst mulige opdatering til computeren vælges automatisk.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Nogle gange kan Softwareopdatering tilbyde en Delta-opdatering, der er mindre, end du muligvis forventer til Mac OS X v10.3.4 og nyere, eller mindre end opdateringen til andre computere, der får installeret den samme opdatering. De mindre Delta-opdateringer tilbydes, når det er muligt at ændre nogle Mac OS X-systemarkiver i stedet for at erstatte dem helt. Se flere oplysninger under "Hvorfor tilbydes nogle computere ikke en mindre opdatering?" nedenfor.

Det tager mindre tid at overføre og installere mindre softwareopdateringer end Delta- eller Combo-opdateringer med en normal størrelse.

Tip! Hvis opdateringer findes i forskellige størrelser, er den mindste Delta-opdatering mindst. Delta-versionen med normalstørrelse er næstmindst, og Combo-versionen er størst (og mest alsidig).

Hvordan sikrer jeg, at jeg bruger den korrekte opdatering?

Vælg Softwareopdatering i Apple-menuen. Installer derefter den eller de opdateringer, der foreslås. Softwareopdatering finder automatisk den opdatering, der passer bedst til computeren. Hvis du opdaterer mere end én computer, kan størrelsen på opdateringer med samme navn variere fra computer til computer. Installer blot den eller de opateringer, der foreslås i Softwareopdatering.

Hvorfor tilbydes nogle computere ikke en mindre opdatering?

Det er ikke alle computere med Mac OS X v10.3.4 eller nyere, der kan drage fordel af de mindre softwareopdateringer. Hvorfor? Nogle gange kræver ændringer af systemarkiver i Mac OS X, herunder ændringer, der er foretaget af tredjepartsprodukter, at der installeres en version af Mac OS X-softwareopdateringen i fuld størrelse. Du behøver ikke regne ud, hvilken opdatering, der passer bedst. Det skal du blot overlade til Softwareopdatering.

Avanceret tip! Du kan se flere oplysninger om denne proces i arkivet /var/log/install.log.

Kan jeg installere en softwareopdatering i en mindre størrelse på en computer, selv om opdateringen ikke er overført via den pågældende computer?

Du opnår de bedste resultater, hvis du bruger indstillingerne i Softwareopdatering til at opdatere de enkelte computere hver især, da det ikke er sikkert, at alle computere kan bruge softwareopdateringen i en mindre størrelse. Hvis du kun vil overføre opdateringen én gang, er det sandsynligvis bedst at bruge en version til installering af Combo-opdateringer, der er tilgængelig via Supportoverførsler.

Kan jeg overføre opdateringer i den mindste størrelse via Supportoverførsler (som et separat installationsprogram)?

Nej, opdateringer i den mindste størrelse er kun tilgængelige via indstillingerne i Softwareopdatering, som er en integreret del af Mac OS X, fordi Softwareopdatering skal kunne sikre, at computeren kan bruge den mindste opdatering, inden du får lov til at installere den. Uden denne kontrol kunne dine systemsoftwarearkiver blive uanvendelige.

Du kan dog overføre installationsprogrammer via Supportoverførsler (kaldes nogle gange "webopdateringer"), men de er ikke helt så små som de installeringsprogrammer, der tilbydes i Softwareopdatering.

Hvordan ved jeg, om jeg har installeret en softwareopdatering i den mindste størrelse?

Kontroller, om mappen Kvitteringer indeholder opdateringer med ordet "patch" (rettelse). For eksempel: MacOSXUpd10.4.6IntelPatch.pkg

Tip! Delta-softwareopdateringer i den mindste størrelse er muligvis ikke tilgængelige til alle Apple-softwareprodukter.