Hurtig Hjælp til vedligeholdelse af Mac

Den bedste metode til at holde din Mac kørende i topform er at opdatere din System-software regelmæssigt, sikkerhedskopiere systemet og udføre regelmæssig vedligeholdelse.

Tip til at holde din Mac i topform

1. Hold systemet opdateret
    Vælg Softwareopdatering i menuen Apple (din Mac skal være sluttet til internettet). Softwareopdatering kontrollerer, om der er nye versioner af din Apple-software. Hvis disse findes, vises opdateringerne i vinduet i Softwareopdatering. Klik på knappen Installer for at hente og installere softwaren.

Du kan konfigurere Softwareopdatering til automatisk at søge efter opdateringer dagligt, ugentligt eller månedligt.

2. Organiser dine arkiver, og giv dem navne
    Læg dine arkiver, hvor du har let adgang til dem. Dette kan forhindre utilsigtet arkivsletning og gøre det lettere for dig at finde dine ting. Du kan organisere arkiver ved at oprette nye mapper (tryk på Skift-Kommando-N i Finder) og arrangere arkiverne på en praktisk måde, eller du kan flytte dem til eksisterende mapper. Hvis et arkiv eller en mappe bliver væk, kan du hurtigt finde det, du mangler, med Spotlight.

Tip: Gennemgå eventuelle arkiver og mapper med generiske navne, og giv dem mere beskrivende navne, så du hurtigt kan finde det, du skal bruge. Dette kan hjælpe dig med at få orden på tingene og gøre det lettere at bruge Spotlight til at søge efter og finde det, du leder efter. Især hvis det er et bestemt arkiv i din digitale fotosamling med navne som "DSC_0431.jpg".

Bemærk: Hvis du bruger iPhoto til at administrere dine fotografier, skal du ikke bruge Finder til at give fotoarkiverne nye navne.

Bemærk: Dette råd gælder ikke programmer i mappen Programmer, som f.eks. Mail, iTunes, Safari osv. Undgå at omdøbe og flytte programmer fra mappen Programmer, da det kan skabe problemer. Du kan trække et program til Dock, hvis du vil have en hurtig og let måde til at åbne det fra Dock.

3. Sikkerhedskopier dine data regelmæssigt
    Det anbefales at tage regelmæssige sikkerhedskopier af dataene på computeren for det tilfælde, at du mister arkiver eller får brug for at gendanne hele systemet fra en sikkerhedskopi. Du kan bruge Time Machine i Mac OS X v10.5 og nyere versioner, som har en let metode til sikkerhedskopiering af arkiver til og fra en anden disk. Du kan også sikkerhedskopiere arkiver manuelt til en cd, en dvd, en ekstern harddisk, iDisk eller en anden lagringsenhed.

4. Komprimér sjældent brugte arkiver, hvis du har brug for mere diskplads
    Du kan frigøre diskplads ved at arkivere store arkiver, som du sjældent bruger (læs hvordan i artiklen Komprimerer og dekomprimer arkiver og mapper). Sørg for også at give det komprimerede arkiv et passende navn, så du ved, hvad der er i det. Du kan slette alle unødvendige og forældede personlige arkiver sammen med alt andet, du ikke længere har lyst til eller brug for at gemme ved blot at trække det til papirkurven og tømme den.

5. Rengør din Mac
    Læs "Rengøring af Apple-produkter", hvor du kan finde oplysninger om rengøring af din Mac, skærm, tastatur, mus og meget mere.