Suggeriments del Safari

Siri analitza com utilitzes el dispositiu per proporcionar suggeriments personalitzats i millors resultats en les cerques

Siri aprèn com utilitzes els dispositius per personalitzar la teva experiència. Siri fa servir informació emmagatzemada al dispositiu, com ara l’historial de navegació del Safari, els correus electrònics, els missatges i els contactes, així com informació aportada per altres apps instal·lades, per proporcionar-te suggeriments a l’Spotlight, a la funció Consultar i a la funció Records de l’app Fotos, entre altres. Pots veure la llista completa de funcions que Siri personalitza al tauler Siri de les Preferències del Sistema, sota “Suggeriments de Siri i privacitat”.

La personalització se sincronitza a través dels teus dispositius amb encriptació d’extrem a extrem

Siri sincronitza aquesta informació de manera segura entre els teus dispositius per oferir‑te una experiència uniforme en tots ells. La sincronització s’efectua mitjançant encriptació d’extrem a extrem.

Per obtenir suggeriments i resultats de cerca més rellevants, s’envien a Apple dades que no estan relacionades amb la teva identitat

En alguns casos, per exemple quan fas servir els suggeriments de Siri a l’Spotlight, a la funció Consultar o al Safari, pot ser que els temes d’interès general que Siri ha après s’enviïn a Apple per tal que els resultats de les cerques siguin més rellevants. Aquests temes d’interès (per exemple, la cuina o el bàsquet) contribueixen a obtenir resultats de cerca més rellevants i no estan relacionats amb la teva identitat gràcies a les tècniques de privacitat que fem servir.

A més d’aquests temes d’interès, quan fas una cerca, el dispositiu envia a Apple el text que busques, els suggeriments que selecciones i dades d’ús relacionades, per tal de processar la teva sol·licitud. Aquesta informació no està relacionada amb la teva identitat. Els resultats de la cerca que mostren arxius i continguts del teu dispositiu no s’envien.

Si tens els serveis de localització activats al dispositiu, s’enviarà a Apple la ubicació del dispositiu per oferir-te recomanacions més rellevants. Pot ser que Apple reenviï les cerques de paraules i frases freqüents a un motor de cerca. El proveïdor del motor de cerca no emmagatzema aquestes cerques. Per oferir-te suggeriments més rellevants de música i vídeos, si el teu dispositiu té accés a serveis de subscripció de música o vídeo, pot ser que s’enviï a Apple informació com ara el nom dels serveis de subscripció i els tipus de subscripció. El nom, el número i la contrasenya del teu compte no s’enviaran a Apple. La informació sobre la ubicació, les cerques, els teus interessos i l’ús que s’envia a Apple només serà utilitzada per Apple per fer que els suggeriments siguin més rellevants i per millorar altres productes i serveis d’Apple.

Pots escollir i controlar quines dades s’envien

Pots impedir que les apps aportin informació per personalitzar Siri. Vés a les Preferències del Sistema, fes clic a Siri i selecciona “Suggeriments de Siri i privacitat”. Desmarca la casella de les apps que vulguis.

Si no vols que els suggeriments de Siri enviïn la teva informació a Apple, pots desactivar els suggeriments de Siri. Pots fer-ho a les Preferències del Sistema: selecciona Spotlight i desmarca les caselles “Suggeriments de l’Spotlight” i “Permetre els suggeriments de l’Spotlight a Consultar”. Els suggeriments del Safari es poden desactivar a l’app Safari. Obre el Safari, selecciona el menú Safari i, llavors, selecciona Preferències, fes clic a Buscar i desmarca “Incloure suggeriments del Safari”.

Pots desactivar els serveis de localització per als suggeriments de Siri. Per fer-ho, obre les Preferències del Sistema, fes clic a “Seguretat i privacitat”, selecciona “Serveis de localització” a la pestanya Privacitat, selecciona Detalls al costat de “Serveis del sistema” i, finalment, desmarca l’opció “Suggeriments per ubicació”. Si desactives els serveis de localització al dispositiu, la teva ubicació precisa no s’enviarà a Apple. Per oferir suggeriments de cerca rellevants, Apple pot utilitzar l’adreça IP de la teva connexió a Internet per fer una aproximació de la teva ubicació assignant-la a una regió geogràfica.

La informació recopilada per Apple es tractarà d’acord amb la política de privacitat d’Apple, disponible a www.apple.com/es/privacy.