documents de processament de text i documents de disposició de pàgina

Pots utilitzar el Pages per crear documents de processament de text i documents de disposició de pàgina. Pots afegir qualsevol tipus de contingut (text, gràfics, etc.) a qualsevol d’aquests documents, però la manera de treballar-hi és diferent.

• Processament de text: s’utilitzen per crear documents que inclouen principalment text, com ara informes o cartes. Aquests documents tenen una zona per al text de cos; es van omplint les pàgines a mesura que escrius i se’n creen de noves automàticament quan cal. També pots dividir els documents en seccions (com ara capítols d’un llibre o segments d’un informe), i afegir contingut a més del cos del text (per exemple, barres laterals o peus de foto) afegint quadres de text o altres objectes.

• Disposició de pàgina: S’utilitzen principalment per crear documents amb un disseny més personalitzat, com ara butlletins o pòsters. Un document de disposició de pàgina és com un llenç on pots afegir quadres de text, imatges i altres objectes i disposar‑los a la pàgina tal com vulguis. Les pàgines noves s’han d’afegir manualment.

Per veure si un document està configurat per al processament de text, fes clic a el botó d’opció Document a la barra d’eines i, després, fes clic a la pestanya Document. Si la casella “Cos del document“ està seleccionada, el document és de processament de text.