APFS

Abreviatura d’Apple File System (APFS), el sistema de format d’arxius per omissió per a ordinadors Mac que es caracteritza per una encriptació potent, capacitat de compartir espai, instantànies, redimensionament de directoris ràpid i un fonament de sistema d’arxius millorat. Encara que APFS està optimitzat per a l’emmagatzematge Flash/SSD que s’utilitza en els nous ordinadors Mac, també es pot fer servir en sistemes més antics amb unitats de disc dur (HDD) tradicionals i emmagatzematge de connexió directa extern. El macOS 10.13 o les versions posteriors són compatibles amb APFS per a volums d’arrencada i de dades.

El sistema d’arxius APFS assigna espai de disc a petició. Quan un contenidor APFS simple (partició) té diversos volums, l’espai lliure del contenidor es comparteix i es pot assignar a qualsevol dels volums individuals segons les necessitats. Cada volum fa servir només una part del contenidor general, de manera que l’espai disponible és la mida total del contenidor menys la mida de tots els volums del contenidor.