APFS

Apple File System (APFS) és el sistema d’arxius per omissió per a ordinadors Mac que es caracteritza per una encriptació potent, capacitat de compartir espai, instantànies, redimensionament de directoris ràpid i un fonament de sistema d’arxius millorat. Encara que APFS està optimitzat per a l’emmagatzematge Flash/SSD que s’utilitza en els nous ordinadors Mac, també es pot fer servir en sistemes més antics amb unitats de disc dur (HDD) tradicionals i emmagatzematge de connexió directa. El macOS High Sierra (i versions posteriors) és compatible amb APFS per a volums d’arrencada i de dades.

El sistema d’arxius APFS assigna espai de disc a petició. Quan un contenidor APFS simple (partició) té diversos volums, l’espai lliure del contenidor es comparteix i es pot assignar a qualsevol dels volums individuals segons les necessitats. Cada volum fa servir només una part del contenidor general, de manera que l’espai disponible equival a la mida total del contenidor menys la mida de tots els volums del contenidor.