autenticació de dos factors

L’autenticació de dos factors és una capa addicional de seguretat per a l’ID d’Apple dissenyada per garantir que cap altra persona pugui accedir al teu compte encara que en conegui la contrasenya.

Per saber si el teu iD d’Apple té activada l’autenticació de doble factor, ves al menú Apple  > “Preferències del Sistema” i fes clic a ID d’Apple. Tot seguit, selecciona “Contrasenya i seguretat” a la barra lateral.

També pots activar l’autenticació de dos factors i gestionar els dispositius i números de telèfon de confiança iniciant sessió a la pàgina del teu compte ID d’Apple.

Activar l’autenticació de dos factors

Si el teu compte compleix els requisits per utilitzar l’autenticació de dos factors, se’t demanarà que l’activis la primera vegada que facis servir el Mac.

Important: Si utilitzes la verificació en dues fases, has de desactivar-la abans d’activar l’autenticació de dos factors. Per fer-ho, inicia sessió des de la teva pàgina del compte de l’ID d’Apple. A la secció Seguretat, fes clic a Editar i després fes clic a “Desactivar verificació en dues fases”. Se’t demanarà que creïs noves preguntes de seguretat i que verifiquis la teva data de naixement. Rebràs un correu que confirmarà que s’ha desactivat la verificació en dues fases per al teu ID d’Apple.

Utilitzar l’autenticació de dos factors

Un cop activat, quan introdueixis l’ID d’Apple i la contrasenya per primer cop en un dispositiu nou, se’t demanarà que verifiquis la teva identitat escrivint un codi de verificació de sis dígits. Aquest codi es mostrarà automàticament als teus altres dispositius o s’enviarà a un número de telèfon de confiança. Només has d’introduir el codi per iniciar sessió i accedir a la teva informació al dispositiu nou.

El codi de verificació no se’t tornarà a demanar en aquell dispositiu llevat que tanquis la sessió del tot a l’iCloud, l’esborris o necessitis canviar la contrasenya per motius de seguretat.

Consulta l’article de suport d’Apple Autenticació de dos factors per a l’ID d’Apple.