codi maliciós

El programari maliciós inclou virus, cucs, cavalls de Troia i altres programes que poden malmetre el Mac o posar el perill la teva privacitat. Es pot instal·lar codi maliciós (malware) involuntàriament quan obris adjunts de missatges de correu o descarreguis arxius de llocs web.

Una part d’aquest programari simplement és emprenyadora. Altres, intenten prendre el control del Mac per recopilar informació personal i financera, allotjar contingut il·legal, enviar missatges de correu brossa o malmetre altres ordinadors de la xarxa.

No obris ni descarreguis arxius de missatges de correu i de llocs web si no estàs segur que provenen d’una font segura i fiable. Si no en coneixes la font, elimina l’ítem. Sempre pots tornar‑lo a descarregar més endavant, després d’assegurar‑te que no sigui programari maliciós.