barra lateral del Finder

Les finestres del Finder tenen una barra lateral amb ítems que utilitzes sovint, com ara carpetes, discos i etiquetes.

Per omissió, la barra lateral està dividida en quatre seccions.

Favorits

Inclou els elements que utilitzes més sovint, com ara l’AirDrop, arxius utilitzats fa poc, la carpeta Aplicacions, la carpeta Documents i la carpeta Descàrregues. Pots afegir altres carpetes arrossegant-les a la secció Favorits.

iCloud

Inclou automàticament els ítems desats a l’iCloud Drive, els ítems que comparteixes i que estan compartits amb tu i, si actives l’opció “Carpetes Documents i Escriptori de l’iCloud”, a les carpetes Documents i Escriptori de l’iCloud.

Ubicacions

Mostra icones que representen els discos de l’ordinador, els discos o dispositius connectats al Mac i les unitats òptiques disponibles.

Aquí també es mostren els ordinadors i servidors compartits de la xarxa local, inclosos els dispositius AirPort i les Time Capsule.

Etiquetes

Les etiquetes permeten un accés ràpid a tots els ítems que tenen una etiqueta determinada. Fes clic en una etiqueta per veure els arxius que la porten.

Pots personalitzar la barra lateral del Finder quan vulguis. Al Finder, selecciona Finder > Preferències i fes clic a “Barra lateral” o Etiquetes.

Per fer més grans les icones i el text de la barra lateral del Finder, selecciona el menú Apple  > Preferències del Sistema, fes clic a General i després, tria una mida al menú desplegable “Mida de les icones de la barra lateral”.