pantalla del presentador

La pantalla del presentador és un conjunt de controls que t’ajuda a presentar i navegar per la presentació quan reprodueixes la projecció en una finestra o en mode de pantalla completa en una pantalla externa. Per exemple, pots veure o editar les notes del presentador, previsualitzar la diapositiva següent i fer el seguiment de la durada de la presentació, entre altres coses.

Per obrir la pantalla del presentador, fes una de les accions següents:

• Veure la pantalla del presentador en una finestra: selecciona Reproduir > En una finestra (al menú “Reproduir” de la part superior de la pantalla) i fes clic a el botó “Reproduir” a la barra d’eines. La pantalla del presentador apareix en una finestra mentre la projecció es reprodueix en una altra.

Presentació del Keynote en una finestra, amb la pantalla del presentador en una segona finestra que conté el navegador de diapositives, les notes del presentador i la previsualització de diapositiva.

Si no veus la pantalla del presentador, mou el punter per damunt de la part superior de la finestra de la projecció i fes clic a el botó “Mostrar la pantalla del presentador” o selecciona Reproduir > Mostrar la pantalla del presentador a la finestra.

• Veure la pantalla del presentador amb una o més pantalles connectades al Mac: selecciona Reproduir > A pantalla completa i després, fes clic a el botó Reproduir a la barra d’eines. Per omissió, la pantalla del presentador apareix al Mac i la projecció es reprodueix a la pantalla connectada.

La pantalla del presentador del Keynote amb els botons per obrir i tancar el navegador de diapositives i les opcions de visualització al llarg de la part superior de la pantalla. La diapositiva actual i la següent apareixen al centre de la pantalla amb el camp de notes del presentador a la part inferior.

Si no veus la pantalla del presentador, comprova a la configuració del sistema que la duplicació de vídeo està desactivada (si tens el macOS 12 o una versió anterior, ho hauràs de comprovar a les preferències del sistema).

• Veure la pantalla del presentador en el mode d’assaig: selecciona Reproduir > Assajar la projecció.