Autenticació de doble factor

L’autenticació de doble factor és una capa de seguretat extra per al teu ID d’Apple i ha estat dissenyada per garantir que ets l’única persona que pot accedir al teu compte, fins i tot si algú més sap la teva contrasenya.

Pots activar l’autenticació de doble factor i gestionar els dispositius i els números de telèfon de confiança iniciant la sessió al lloc web del compte de l’ID d’Apple. Si crees un ID d’Apple nou en un dispositiu amb l’iOS 13.4, l’iPadOS 13.4, el macOS 10.15.4 o versions posteriors, el teu compte farà servir l’autenticació de doble factor automàticament.

Configurar l’autenticació de doble factor

Si el teu compte compleix tots els requisits per a l’autenticació de doble factor, tindràs l’opció d’activar-la quan utilitzis el teu dispositiu per primera vegada.

Important: Si fas servir la verificació en dos passos, hauràs de desactivar-la per poder activar l’autenticació de doble factor. Per fer-ho, inicia la sessió al lloc web del compte de l’ID d’Apple. A la secció Seguretat, toca Editar i, després, toca “Desactivar la verificació en dos passos”. Se’t demanarà que creïs noves preguntes de seguretat i que verifiquis la teva data de naixement. Rebràs un correu electrònic amb la confirmació que s’ha desactivat la verificació en dos passos per al teu ID d’Apple.

Utilitzar l’autenticació de doble factor

Un cop t’hagis registrat, quan introdueixis el teu ID d’Apple i la contrasenya per primera vegada en un dispositiu nou, hauràs de verificar la teva identitat amb un codi de verificació de sis dígits. Aquest codi es mostrarà automàticament als altres dispositius o s’enviarà a un número de telèfon de confiança. Només has d’escriure el codi per iniciar la sessió i accedir a la teva informació des del teu dispositiu nou.

Ja no se’t tornarà a demanar un codi de verificació en aquest dispositiu, tret que tanquis la sessió al teu dispositiu per complet, esborris el dispositiu o hagis de canviar la contrasenya per motius de seguretat.

Com a protecció addicional per al teu ID d’Apple contra atacs de suplantació de la identitat, pots fer servir una clau de seguretat física en comptes d’un codi de verificació. Consulta l’article del suport tècnic d’Apple sobre les claus de seguretat per a l’ID d’Apple.

Consulta l’article del suport tècnic d’Apple sobre l’autenticació de doble factor per a l’ID d’Apple.