Als je deze optie wijzigt, wordt deze pagina opnieuw geladen

Zelfservice-reparatie

Zelfservice-reparatie is bedoeld voor mensen die de kennis en ervaring hebben om elektronische apparaten te repareren. Als je ervaring hebt met het repareren van elektronische apparaten, dan biedt Zelfservice-reparatie je toegang tot originele onderdelen, gereedschappen en reparatiehandleidingen van Apple zodat je je eigen reparatie buiten de garantie kunt uitvoeren. Volg deze stappen om een reeks reparaties buiten de garantie uit te voeren voor iPhone en Mac, zoals beeldschermvervangingen.

1. Begin met de reparatiehandleiding

Lees de reparatiehandleiding voor het model van je iPhone, Mac-laptop, Mac-desktop of Apple beeldscherm om vertrouwd te raken met de vereiste stappen en de onderdelen, gereedschappen en materialen die nodig zijn voor je model en reparatietype. Je hebt de reparatiehandleiding-ID nodig om de originele onderdelen en gereedschappen van Apple te kopen. Je kunt de handleiding-ID in de inleiding van de handleiding vinden.

2. Bestel onderdelen en gereedschappen voor een Apple productreparatie

Koop originele Apple onderdelen en huur of koop professionele gereedschappen in de Zelfservice-reparatiewinkel. De onlinewinkel wordt gerund door een externe aanbieder die door Apple is geautoriseerd om originele onderdelen en gereedschappen van Apple te verkopen.

Originele Apple onderdelen worden geproduceerd voor en afgestemd op elk product en worden uitvoerig getest om te zorgen dat ze hoogwaardig, integer, veilig en betrouwbaar zijn. De professionele gereedschappen zijn ontworpen voor veelvuldig dagelijks gebruik om Apple producten keer op keer veilig en betrouwbaar te kunnen repareren. Dit zijn dezelfde onderdelen en gereedschappen die we beschikbaar stellen aan erkende Apple serviceproviders.

Voor aankopen van originele Apple onderdelen is je productserienummer of IMEI vereist. Lees hier hoe je het serienummer van je Apple product kunt vinden.

Nadat je hebt besteld, kun je de status van je aankoop bekijken in de Zelfservice-reparatiewinkel. Apple heeft geen informatie over je bestelling.

3. Repareer je apparaat

Nadat je de originele Apple onderdelen hebt ontvangen, volg je de technische instructies in de reparatiehandleiding voor het model van je iPhone, Mac-laptop, Mac-desktop of Apple beeldscherm om de reparatie uit te voeren.

Systeemconfiguratie is een softwareprogramma voor na de reparatie dat de reparatie van je originele Apple onderdelen voltooit. In de reparatiehandleiding wordt aangegeven of Systeemconfiguratie nodig is en of je het proces moet starten door contact op te nemen met het supportteam van de Zelfservice-reparatiewinkel.

4. Retourneer het vervangen onderdeel zodat het kan worden gerecycled

Net als bij reparaties die worden uitgevoerd door Apple, erkende Apple serviceproviders en onafhankelijke reparatieproviders kun je gebruikte of beschadigde onderdelen retourneren die bij de reparatie zijn vervangen, zodat deze onderdelen verantwoord kunnen worden gereviseerd of gerecycled.

Voor bepaalde reparatietypen kun je krediet krijgen wanneer je een vervangen onderdeel van je Apple apparaat retourneert. Bezoek de Zelfservice-reparatiewinkel voor meer informatie over instructies voor het retourneren van vervangen onderdelen.