Mobieledataservice activeren op het Wi-Fi + Cellular-model van de iPad

Als je een Wi-Fi + Cellular-model van de iPad hebt, kun je een data-abonnement afsluiten. Zo blijf je verbonden, ook wanneer je niet in de buurt van een wifihotspot bent.

Een e-sim gebruiken

Er zijn meerdere manieren om via een e-sim toegang te krijgen tot mobiele data op een iPad. Als je een data-abonnement wilt configureren met een e-sim op je iPad, gebruik je e-sim Carrier Activation, zet je je abonnement over van een andere iPad, neem je deel aan een bestaand mobiel abonnement voor de iPhone, zoek je een nieuw abonnement, gebruik je een QR-code of gebruik je de iPad-app van je aanbieder.

Meer informatie over een e-sim op een iPad

Meer informatie over iPad en mobiele netwerken

Bepalen welk iPad-model je hebt

Het activeren van een mobiel data-abonnement met een e-sim van een lokale aanbieder op het vasteland van China kan alleen met iPad-modellen die e-sim ondersteunen op het vasteland van China. Meer informatie over het gebruik van e-sim met een iPad in het vasteland van China.

Een fysieke simkaart van je aanbieder gebruiken

Als je iPad dit ondersteunt, kun je een fysieke simkaart van je aanbieder gebruiken om een mobiel data-abonnement te activeren1. Als je een data-abonnement met een fysieke simkaart afsluit bij je plaatselijke aanbieder, wordt de simkaart geactiveerd. Open de simkaarthouder en plaats de simkaart van je aanbieder erin. Als je een simkaart van je vorige iPad hebt die je wilt overzetten naar je nieuwe iPad, verwijder je de simkaart van je vorige iPad en plaats je deze in de simkaarthouder van je nieuwe iPad.

Als je geen verbinding kunt maken met mobiele data, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleer je of mobiele data is ingeschakeld.

Als je hulp nodig hebt bij het overzetten van je abonnement of als je een bedrijfsaccount of postpaidaccount gebruikt, neem je contact op met je aanbieder.2

Je abonnement wijzigen

Als je de status van je abonnement wilt wijzigen of controleren, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als je een data-abonnement hebt geconfigureerd bij een aanbieder, moet je mogelijk rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieder om je abonnement te wijzigen.

Je kunt meerdere abonnementen hebben op je iPad door je met je iPad aan te melden bij verschillende aanbieders, meerdere e-sim-abonnementen toe te voegen en een simkaart in de nanosimkaarthouder te plaatsen. Om te schakelen tussen actieve abonnementen, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tik je onder 'Mobiele abonnementen' op het abonnement dat je wilt gebruiken.

Een abonnement deactiveren

Bij sommige aanbieders kun je je mobiele data-abonnement op je apparaat deactiveren. Dit kan zowel om prepaid als achteraf betaalde abonnementen gaan. Als je een prepaidabonnement (een abonnement zonder contract) wilt deactiveren, verleng je het niet aan het einde van de maand.

Postpaidabonnementen worden maandelijks vernieuwd. Een postpaidabonnement deactiveren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

2. Tik op de naam van je aanbieder en kies ervoor om je abonnement niet te verlengen.

Als je in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund of als je een simkaart hebt van je aanbieder en je de knop 'Beheer account bij aanbieder' niet ziet, bel je de aanbieder en vraag je of je account kan worden gedeactiveerd.

Als je een iPad met Apple SIM of ingebouwde Apple SIM hebt

Vanaf 1 oktober 2022 is Apple SIM-technologie niet langer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data-abonnementen op de iPad. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie over het activeren van een mobiel data-abonnement op de iPad.

Als je niet zeker weet of je iPad Apple SIM gebruikt, zoek je je iPad-model op en klik je op de link om de technische specificaties ervan te bekijken.

1 iPad Pro (M4) Wi-Fi + Cellular- en iPad Air (M2) Wi-Fi + Cellular-modellen die wereldwijd zijn gekocht, maken uitsluitend verbinding met een mobiel netwerk via e-sim en hebben geen fysieke simkaart.

2 Op je iPad is het beleid van je draadloze aanbieder van toepassing. Hierin kunnen beperkingen worden gesteld aan het overzetten van een data-abonnement. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen, ga je naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op je iPad of verwijder je de simkaart en kijk je op de kaart wat de naam of het logo van de aanbieder is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.