Säkerhet och ditt Apple-ID

Läs mer om säkerhet och ditt Apple-ID.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att logga in på Apple-tjänster, bland annat App Store, iCloud, Apple Music, iMessage, FaceTime, och innehåller dina kontaktuppgifter, betalningsmetoder och din säkerhetsinformation. Apple använder avancerade säkerhetsmetoder för att skydda dina uppgifter.

Lämna aldrig ut lösenordet till ditt Apple-ID, verifieringskoder, lösenkoder, din återställningsnyckel eller andra uppgifter relaterade till kontosäkerhet. Apple frågar aldrig efter denna information.

Apple har tillämpat strikta policyer och procedurer för att förhindra obehörig åtkomst till ditt Apple-ID. När du kontaktar oss för support kan vi be dig att bekräfta ditt Apple-ID Eller så kan du skapa en tillfällig PIN-kod för support som identifierar ditt Apple-ID.

Skydda ditt Apple-ID och lösenord

För att skydda ditt Apple-ID och allt viktigt innehåll som du lagrar hos Apple kan du följa dessa rekommendationer.

Ingen bildtext för denna bild

Skydda ditt konto med tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering är utformad för att se till att du är den enda personen som kan komma åt ditt Apple-ID, även om någon annan känner till ditt lösenord. När du anger ditt Apple-ID och lösenord för första gången på en ny enhet ber den enheten om verifieringskoden som visas automatiskt på dina betrodda enheter.

Ingen bildtext för denna bild

Håll ditt Apple-ID-lösenord hemligt

Apple kräver att du använder ett starkt lösenord för ditt Apple-ID – åtta eller fler tecken, inklusive versaler och gemener och minst en siffra.

Dela aldrig ditt Apple-ID-lösenord, verifieringskoder eller uppgifter relaterade till kontosäkerhet med någon. Använd aldrig lösenordet för ditt Apple-ID på andra onlinekonton.

Ingen bildtext för denna bild

Dela inte ett Apple-ID

Dela inte ett konto med andra personer, inte ens familjemedlemmar. När du delar ett Apple-ID innebär det att du ger någon annan tillgång till allt ditt personliga innehåll. Om någon annan hjälpte dig att ställa in ditt Apple-ID och lösenord ska du ändra ditt lösenord.

Om du vill dela köp från App Store, bilder, en kalender med mera använder du Familjedelning, iCloud-bilddelning och andra lättanvända delningsfunktioner.

Ingen bildtext för denna bild

Håll din kontoinformation uppdaterad

Apple meddelar dig via e-post, sms eller en notis när ändringar görs på ditt konto, till exempel när du loggar in för första gången på en ny enhet eller ändrar ditt lösenord. Om du får ett meddelande, men inte kommer ihåg att du har gjort ändringar, kan någon annan ha kommit åt ditt konto. Du ska ändra ditt lösenord omedelbart och alltid hålla din kontoinformation uppdaterad.

Läs om hur du ändrar ditt Apple-ID-lösenord

Håll din kontoinformation uppdaterad

Ingen bildtext för denna bild

Ytterligare tips för att skydda din enhet och dina data

• Använd ett lösenord eller en lösenkod och Face ID eller Touch ID. För bättre säkerhet kan du ställa in en lösenkod på din enhet, eller ett inloggningslösenord på din Mac, för att skydda dina data. Använd Face ID eller Touch ID om din enhet har stöd för det.

• Håll din mjukvara uppdaterad. Apples programuppdateringar innehåller buggfixar, nya funktioner och viktiga säkerhetsuppdateringar. Se till att uppdatera enheten när programuppdateringar blir tillgängliga.

• Skydda din personliga information. Läs om hur Apple designar produkter för att skydda din integritet och ger dig kontroll över din information.

• Gå inte på bedrägerier. Om det låter som en bluff ska du anta att det är det. Följ säkerhetstipsen online för att undvika nätfiske och andra bedrägerier online.