Använda Föräldrakontroll för att ställa in innehållsbegränsningar

Med föräldrakontroll kan du ange att vuxeninnehåll inte får visas i iTunes Store. Du kan också ange att podcaster, radioinnehåll, iTunes Store och delad musik inte får visas i listan till vänster i iTunes-fönstret.

Ställa in föräldrakontroll

Du kan ställa in föräldrakontroll i iTunes-inställningarna på datorn. Följ dessa steg för att komma dit:

1. Öppna iTunes och gå till iTunes > Inställningar (Mac) eller Redigera > Inställningarna (PC).
  2. Klicka på fliken Förälder.

På fliken Förälder använder du kryssrutorna för att stänga av eller begränsa objekt i iTunes Store. Du kan även ställa in klassificeringsnivåer för musik, filmer, tv-program och appar med hjälp av menyerna till höger av dessa objekt.

Föräldrakontroll i iTunes 11

Om du vill hindra andra från att göra ändringar i föräldrakontrollen klickar du på låssymbolen. Ange sedan administratörslösenordet för datorn. Du använder lösenordet när du vill göra ändringar i föräldrakontrollen.

Spara ändringarna genom att klicka på OK.

Läs mer

Senast ändrad: