Om Internetdelning inte fungerar på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular)

Med Internetdelning kan du dela mobildataanslutningen på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) med en annan enhet. Följ dessa steg om du behöver hjälp med Internetdelning.

Prova dessa steg först

Försök att ansluta till Internetdelning igen efter varje steg.

1. Kontrollera att Internetdelning är aktiverat i Inställningar > Internetdelning. Om du inte kan hitta eller slå på Internetdelning måste du kontrollera att din mobiloperatör har aktiverat det och att ditt abonnemang tillåter det.
  2. Starta om den iPhone eller iPad som delar internet och den andra enheten som du vill ansluta till Internetdelning.
  3. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS eller iPadOS.
  4. På den iPhone eller iPad som delar internet går du till Inställningar > Allmänt > Överför eller nollställ [enhet] > Nollställ, och trycker sedan på Nollställ nätverk. Då nollställs även wifi-nätverk och -lösenord, mobilinställningar samt VPN- och APN-inställningar som du har använt tidigare.

Använd följande steg om du behöver hjälp med internetdelning via wifi eller usb.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning via wifi

Gå till Inställningar > Internetdelning på enheten som delar internet och sedan:

1. Kontrollera att Tillåt att andra ansluter är aktiverat.
  2. Lägg enhetens wifi-nätverksnamn och lösenordet som visas på skärmen på minnet. Läs om hur du ändrar namn på din enhet om du vill ändra wifi-nätverkets namn.
  3. Om du använder en iPhone 12-modell eller senare, iPad Pro 11-tum (3:e generationen eller senare), iPad Pro 12,9-tum (5:e generationen eller senare) eller iPad mini (6:e generationen), aktivera Maximera kompatibilitet.* Försök sedan ansluta enheterna till internetdelningen igen.
  4. Stanna på den här skärmen tills du ansluter din andra enhet till wifi-nätverket.

På enheten som behöver ansluta till Internetdelning:

1. Stäng av och slå på wifi.
  2. Se till att du ansluter till rätt wifi-nätverk. Nätverkets namn är samma som namnet på iOS-enheten som delar Internet och symbolen för Internetdelning  kanske visas bredvid den.
  3. Om du ser ett lösenordsfel när du försöker ansluta till Internetdelning måste du kontrollera wifi-lösenordet. Gå till Inställningar > Internetdelning på enheten som delar internet för att se wifi-lösenordet.

* När du aktiverar Maximera kompatibilitet kan internetprestandan och wifi-säkerheten minskas för enheter som är anslutna till internetdelningen.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning via usb

1. På din Mac uppdaterar du macOS
  2. Anslut Mac-datorn till iPhone- eller iPad-enheten som delar internet via en usb-kabel. Om du blir tillfrågad litar du på enheten.
  3. Kontrollera att du kan hitta och visa din iPhone eller iPad i iTunes eller Finder
  4. På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Nätverk. En lista över nätverkstjänster visas, inklusive Wi-Fi.
  5. Om iPhone USB inte visas i listan över nätverkstjänster lägger du till iPhone USB medstegen för att konfigurera en nätverkstjänst. Om iPhone USB visas i listan över nätverkstjänster:
    • macOS Ventura: Klicka på iPhone USB. Klicka på Gör inaktiv och klicka sedan på Gör aktiv.
    • Tidigare versioner av macOS: Klicka på iPhone USB. Klicka på knappen Mer under listan över tjänster, välj Gör tjänsten inaktiv och klicka sedan på Tillämpa. Klicka på Mer-knappen igen, välj Aktivera tjänst och klicka sedan på Tillämpa.

Stäng av Internetdelning när du inte behöver det för att undvika onödiga dataavgifter. I annat fall kanske datorn ansluter till Internetdelning varje gång som iOS-enheten som används för Internetdelning ansluts till den för laddning.

Få mer hjälp

Om du fortfarande inte kan ansluta kontaktar du Apple-supporten för att få hjälp med din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.