iTunes Store: Så här prenumererar du på iTunes Match

Med iTunes Match sparas allt ditt musikinnehåll i iCloud, till och med låtar som du har importerat från andra källor, exempelvis CD-skivor. Du har åtkomst till din musik från alla dina enheter och du kan lyssna på hela ditt bibliotek när som helst. iTunes Match är en årsprenumeration.

Visa allt | Dölj allt

När du abonnerar på eller aktiverar iTunes Match kopplas enheten eller datorn till ditt Apple-ID. Apple-ID:t kan vara kopplat till upp till tio enheter och datorer (sammanlagt, dock högst fem datorer). Läs mer om hur du kopplar enheter och datorer till ditt Apple-ID. När du prenumererar på iTunes Match börjar Genius att koppla information om ditt iTunes-bibliotek till ditt Apple-ID. Du kan inte inaktivera Genius när du använder iTunes Match. När du prenumererar på iTunes Match går det även att lyssna på musik på iTunes Radio utan reklamavbrott. Läs mer om tillgängligheten för iTunes Radio i ditt land.

Du kan prenumerera på iTunes Match med iTunes på en dator eller på en iOS-enhet med iOS 7.1 eller senare.

Minimikrav för iTunes Match:

Prenumerera på iTunes Match

Prenumerera på iTunes Match från en dator

1. Öppna den senaste versionen av iTunes på datorn. Det går inte att prenumerera på iTunes Match från en iOS-enhet.
  2. Välj Affär > Slå på iTunes-matchning.
  3. Klicka på Prenumerera på huvudskärmen.
  4. Om du redan har ett Apple-ID som du använder för köp i iTunes Store loggar du in med det och klickar på Prenumerera. Du kan läsa om att använda samma Apple-ID för iTunes Store-köp och iCloud. Annars klickar du på Skapa konto och skapar ett Apple-ID.
  5. Det kan hända att du behöver bekräfta din faktureringsinformation.
  6. När du har lagt till en giltig betalningsmetod fortsätter du genom att klicka på Prenumerera.

7. Obs! Du kan betala prenumerationen på iTunes Match med en affärskredit, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.

8. När du har godkänt villkoren för iTunes Match söker iTunes automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter eventuella matchningar.
  9. Förloppet visas med en statusindikator. Du kan även manuellt pausa och återuppta iTunes när du vill genom att klicka på Stopp eller Start.
  10. När iTunes har sökt igenom, matchat och överfört alla omatchade låtar klickar du på Klar.
  11. Hämtningsknappen hämtningsknappen visas intill alla objekt som går att hämta från iCloud. Om hämtningsknappen inte visas betyder det att objektet redan finns lokalt i iTunes-biblioteket.
  12. iTunes-matchning slutförd

Prenumerera på iTunes Match från en iOS-enhet som har iOS 7.1 eller senare

Om du prenumererar på iTunes Match från en iOS-enhet varken matchas eller överförs dina lokala låtar till iCloud. Du måste logga in med ditt Apple-ID på en dator när du vill matcha och överföra ditt lokala musikbibliotek.

1. Kontrollera att iOS-enheten har uppdaterats till iOS 7.1 eller senare.
  2. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  3. Om du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID trycker du på Apple-ID-fältet. Därefter anger du ditt användarnamn och lösenord. Tryck sedan på Klar på tangentbordet på skärmen.
  4. När du har loggat in trycker du på Prenumerera på iTunes-matchning.

5. prenumerera på iTunes-matchning

6. Det kan hända att du behöver bekräfta din faktureringsinformation.
  7. När du har lagt till en giltig betalningsmetod fortsätter du genom att trycka på Prenumerera.

8. Obs! Du kan betala prenumerationen på iTunes Match med en affärskredit, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.

9. När du har accepterat villkoren för iTunes Match får du ett meddelande på skärmen om att du nu prenumererar på iTunes Match.

Så här stänger du av automatisk förnyelse i iTunes Match

Prenumerationen på iTunes Match förnyas som standard automatiskt vid slutet av årsprenumerationen.

Stänga av Automatisk förnyelse för iTunes Match från en dator

1. Öppna den senaste versionen av iTunes.
  2. Välj Affär > Logga in.
  3. Fyll i ditt Apple-ID och lösenord och klicka på Logga in.
  4. Välj Affär> Visa mitt konto. Det kan hända att du behöver ange ditt Apple-ID-lösenord på nytt.
  5. I avsnittet iTunes i molnet klickar du på Stäng av automatisk förnyelse till höger om iTunes Match.

Stänga av automatisk förnyelse för iTunes Match från en iOS-enhet som har iOS 7.1 eller senare

1. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Om du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID trycker du på Apple-ID-fältet. Därefter anger du ditt användarnamn och lösenord och trycker på Klar på tangentbordet på skärmen.
  3. Tryck på ditt Apple-ID-namn och välj Visa Apple-ID.
  4. På sidan Kontoinställningar bläddrar du ner till avsnittet iTunes i molnet och drar skjutreglaget till vänster.

5. Förnya iTunes Match

Obs! Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptas iTunes automatiskt där det avbröts nästa gång du öppnar iTunes.

Läs mer

Övrigt

• iTunes Match har en begränsning på 25 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes Match räknas inte av mot gränsen på 25 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och hastigheten i nätverket.
  • Musikfiler som är större än 200 MB överförs inte till iCloud.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.

Om filformat

• Låtar kodade som ALAC, WAV eller AIFF transkodas till separata temporära AAC 256 kbps-filer lokalt innan de överförs till iCloud. Originalfilerna ändras inte.
  • Låtar kodade i MP3- eller AAC-format, som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier, matchas eller överförs inte till iCloud.

Tillgänglighet för iTunes Match

Läs mer om tillgänglighet för iTunes Match