Om du inte kan starta från macOS Återställning

Läs om vad du ska göra om du inte kan få din Mac att starta från macOS Återställning.

Om du använder en Mac med Apple-chip

Om du använder en Mac med Apple-chip och stegen för att starta från macOS Återställning på en Mac med Apple-chip inte fungerar:

1. Se till att din Mac är avstängd. Om du inte kan stänga av den trycker du på och håller ned strömknappen i upp till tio sekunder för att tvinga den att stängas av. (På bärbara datorer som har Touch ID trycker du på och håller ner Touch ID.)

2. Gör ett nytt försök att starta från Återställning: håll strömknappen nedtryckt på din Mac och fortsätt att hålla den nedtryckt tills du ser ett meddelande om att startalternativ läses in.

3. Om din Mac inte läser in startalternativen utan en svart skärm eller någon annan skärm fortsätter att visas under start kan du läsa om vad du ska göra här om din Mac inte startar ordentligt.

Om du använder någon annan Mac

Om du inte använder en Mac med Apple-chip, använder du en Intel-baserad Mac. Om stegen för att starta från macOS Återställning på en Intel-baserad Mac inte fungerar:

1. Se till att din Mac är avstängd. Om du inte kan stänga av den trycker du på och håller ned strömknappen i upp till tio sekunder för att tvinga den att stängas av. (På bärbara datorer som har Touch ID trycker du på och håller ner Touch ID.)

2. Gör ett nytt försök att starta från Återställning: tryck på och släpp strömknappen för att starta din Mac och fortsätt sedan genom att omedelbart trycka och hålla ned någon av följande tangentkombinationer för Återställning. Om det inte fungerar ska du läsa riktlinjerna för starttangentkombinationer.

• Kommando-R för att starta från det inbyggda återställningssystemet, om det är tillgängligt

• Du kan använda Alternativ-Kommando-R eller Skift-Alternativ-Kommando-R för att starta från Återställning över internet

3. När du startar från Återställning över internet visas en snurrande jordglob på din Mac.

Det gick inte att starta från macOS Återställning över internet
  4. Om du ser en jordglob med en varningssymbol (utropstecken) misslyckades försöket att starta från Återställning över internet. En av följande lösningar kan hjälpa dig:

• Kontrollera att Mac-datorn kan ansluta till internet. Välj ett nätverk på Wi-Fi-menynNo alt supplied for Image, om det är tillgängligt.

• Anslut till internet från ett annat Wi-Fi- eller Ethernet-nätverk om nätverkskonfigurationen inte tillåter den internetåtkomst som Återställning behöver.

• Anslut till internet med Ethernet istället för wifi eller tvärtom.

• Försök igen senare. Problemet kan vara tillfälligt.

• Starta från en annan disk eller volym, om tillgängligt.

• Använd en startbar installerare för att installera om macOS.

5. Om din Mac blir kvar vid en svart skärm eller någon annan skärm under start kan du läsa om vad du ska göra om din Mac inte startar ordentligt.