Uppdatera iOS-programvaran på din iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du uppdaterar din iOS-enhet trådlöst eller med iTunes.

Uppdateringar av iOS-programvaran innehåller nya funktioner så att du kan göra ännu mer med din iPhone, iPad eller iPod touch. Håll dina enheter uppdaterade så att du inte missar de senaste funktionerna.

Innan du uppdaterar

Säkerhetskopiera enheten till iCloud eller iTunes.

Om du använder enhetens internetdelningsfunktion som internetanslutning för datorn kan du uppdatera enheten trådlöst eller ansluta datorn till ett annat nätverk.

Uppdatera enheten trådlöst

Det enklaste sättet att uppdatera enheten är trådlöst. Så här gör du:

1. Anslut enheten till ett eluttag.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
    Skärmen Programuppdatering i iOS
  3. Tryck på Hämta och installera. Om enheten är ansluten till ett trådlöst nätverk och ett eluttag kan uppdateringarna hämtas automatiskt.
  4. Tryck på Installera eller på Senare om du vill installera uppdateringen vid ett senare tillfälle. Om du använder en lösenkod måste du ange den innan du installerar uppdateringen.
    Installera nu eller senare

Om du har ledigt utrymme men inte tillräckligt för att uppdatera trådlöst kan du antingenuppdatera med iTunes eller ta bort innehåll manuellt från enheten. Du har kvar samma mängd ledigt utrymme på din enhet efter uppdateringen oavsett om du använder iTunes eller uppdaterar trådlöst.

Vissa uppdateringar av iOS-programvaran kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan hindra enheten från att kontakta iOS-uppdateringsservrarna.

Uppdatera enheten med hjälp av iTunes

Gör så här om du inte kan uppdatera trådlöst eller om du vill uppdatera via iTunes:

1. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Välj enheten i iTunes.
  4. Klicka på Leta efter uppdateringar i sammanfattningsfönstret.
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du inte har tillräckligt med ledigt utrymme för att uppdatera med iTunes måste du ta bort innehåll manuellt från enheten.

Ta reda på vad du ska göra om du får ett annat felmeddelande medan du uppdaterar enheten.

Senast ändrad: