iOS: Använda FaceTime

Läs om hur du använder FaceTime.

Med hjälp av FaceTime kan du ringa videosamtal och ljudsamtal till andra FaceTime-användare. Du kan ansluta via Wi-Fi eller också använda FaceTime utan Wi-Fi om du har ett mobildataabonnemang*. Läs mer om hur du kommer i kontakt med andra FaceTime-användare.

Vilka Apple-produkter har stöd för FaceTime-video och FaceTime-ljud?

Du behöver ha någon av följande Apple-produkter när du vill använda FaceTime:

• iPhone 4 eller senare
  • iPad 2 eller senare
  • iPad mini
  • iPod touch (4:e generationen) eller senare

FaceTime-ljudsamtal är inte tillgängligt med iPod touch (4:e generationen).

*FaceTime via mobildata är inte tillgängligt på iPhone 4 eller iPad 2.

Hur aktiverar jag FaceTime?

Du kan aktivera FaceTime på flera sätt, beroende på enhet:

iPhone:

• Aktivera FaceTime i Inställningar > FaceTime. FaceTime registreras för ditt operatörsassocierade mobiltelefonnummer. Logga in med ditt Apple-ID om du även vill använda FaceTime för din e-post.
  • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.

iPad och iPod touch:

• Navigera till Inställningar > FaceTime. Aktivera FaceTime om det behövs. Logga in med ditt Apple-ID.
  • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.

Vilken information behöver jag för att ringa någon som använder FaceTime?

När du vill ringa personer som använder FaceTime behöver du deras telefonnummer eller e-postadress. Vilket som du ska använda beror på enheten som du ringer till:

• När du ringer någon som använder en iPhone: Prova först med telefonnumret till den som du ringer. Om personen i fråga har registrerat en e-postadress med FaceTime kan du använda den också.
  • När du ringer någon som använder en iPad eller iPod touch: Använd e-postadressen för FaceTime till personen som du ringer.

På iPad och iPod touch måste du lägga till en person som en kontakt med någon av apparna FaceTime eller Kontakter innan du kan ringa upp dem.

Hur ringer jag ett FaceTime-videosamtal?

Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal på flera sätt från en iOS-enhet.

• Telefon: Du kan trycka på FaceTime-symbolen under ett telefonsamtal när du vill bjuda in andra personer till FaceTime-videosamtalet.
  • FaceTime: Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal från kontaktlistan genom att trycka på videosymbolen.
  • Kontakter: Tryck på videosymbolen i FaceTime när du vill ringa ett FaceTime-videosamtal till kontakten som du visar.

Hur ringer jag ett FaceTime-ljudsamtal?

Du kan ringa ett FaceTime-ljudsamtal på flera sätt från en iOS-enhet.

• FaceTime: Du kan ringa ett FaceTime-ljudsamtal från kontaktlistan genom att trycka på telefonsymbolen.
  • Kontakter: Tryck på telefonsymbolen i FaceTime när du vill ringa ett FaceTime-ljudsamtal till kontakten som du visar.

Läs mer

iOS: Felsöka FaceTime.

iOS: Felsöka aktivering av FaceTime och iMessage.

FaceTime kanske inte är tillgängligt i alla länder. Se för mer information om vad som finns tillgängligt för köp i respektive inköpsregion för enheten.

FaceTime-ljud är kanske inte tillgängligt på iOS-enheter som är inköpta eller används i Kina.

Så här kopplar du ditt iPhone-nummer till ditt Apple-ID så att det går att använda med FaceTime på iPad, iPod touch eller Mac.

Läs om du vill veta hur du blockerar FaceTime-samtal.

Senast ändrad: