Hitta serienumret och annan information för iPhone, iPad och iPod touch

Alla iPhone, iPad och iPod touch har ett serienummer. iOS-enheter som kan ansluta till mobilnätet har också andra unika identifierare, som IMEI (International Mobile Equipment Identity), MEID (Mobile Equipment Identifier), CDN (Cellular Data Number) och ICCID (Integrated Circuit Card ID). Du kan hitta den här informationen på enheten, på enhetens förpackning eller i iTunes på datorn.

Titta på enheten

Tryck på Inställningar > Allmänt > Om när du vill se enhetens serienummer, IMEI/MEID och ICCID. Om du använder iOS 6 eller senare kan du trycka ned alternativet för att kopiera och sedan klistra in de här uppgifterna i Apples formulär för registrering, självbetjäning på webben eller för kontakt med support på Apples webbplats.

Skärmen Om på en iPhone med serienummer och annan information

Om du inte kan öppna skärmen Om väljer du ett annat alternativ nedan beroende på vilken typ av enhet du har.

iPad och iPod touch

Serienumret är inetsat längst ner på baksidan på iPad och iPod touch. Om du har en iPad (Cellular-modell) finns även IMEI-numret på baksidan.
iPad 64 GB

iPhone 5 och senare

IMEI-numret är inetsat längst ner på baksidan på iPhone. MEID-numret motsvarar de första 14 tecknen i IMEI-numret.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-modellen) och iPhone 4s

Ta ut SIM-facket när du vill se serienummer och IMEI.

När en iPhone 4s aktiverats hos en CDMA-operatör visar SIM-facket IMEI-numret (MEID-numret motsvarar de första 14 tecknen i IMEI-numret).

Ursprunglig iPhone

Serienummer och IMEI är inetsat på baksidan på iPhone.

Titta på enhetens förpackning

Om du har kvar originalförpackningen till din enhet, kan du hitta serienumret och IMEI/MEID-numret på streckkodsetiketten.

Använda iTunes på datorn

Du kan kontrollera enhetens serienummer genom att ansluta den till datorn och öppna iTunes.

1. Klicka på enhetsknappen i det övre högra hörnet (den visar texten iPhone, iPad eller iPod beroende på vilken enhet som är ansluten). Om iTunes Store visas klickar du först på knappen Bibliotek i det övre högra hörnet. Om du inte ser enheten går du till Innehåll > Göm sidofält.
  2. Klicka på fliken Sammanfattning när du vill se information om enheten.

Du kopierar serienumret till Urklipp genom att välja Redigera > Kopiera serienummer. Sedan kan du klistra in serienumret i Apples formulär för registrering, självbetjäning på webben eller för kontakt med support på Apples webbplats.

Du kan också hitta annan information om enheten med hjälp av iTunes:

• När du har anslutit din iPhone kan du klicka på Telefonnummer om du vill se IMEI/MEID och ICCID.
  • När du har anslutit din iPad (Cellular-modell) kan du klicka på Serienummer om du vill se CDN, IMEI/MEID och ICCID.

Gör så här om du kan använda iTunes på datorn men inte har tillgång till enheten:

1. Gå till iTunes > Inställningar (Mac) eller Redigera > Inställningar (PC).
  2. Klicka på fliken Enheter.
  3. Håll muspekaren över en säkerhetskopia så visas serienumret för den enheten. Du får också se IMEI/MEID och CDN för din iPhone eller iPad (Cellular-modell).

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: