Tips om att använda Röststyrning med iPhone och iPod touch

Här följer några tips om att använda Röststyrning. Röststyrning finns på iPhone och iPod touch.

Använda Siri eller Röststyrning

Om du använder Siri kan du inte använda Röststyrning. Om du vill använda Röststyrning istället för Siri går du till Inställningar > Allmänt > Siri och slår av Siri.

Använda mikrofonen

• Prata in i den inbyggda mikrofonen på din iPhone eller iPod touch (5:e generationen).
  • Du kan också använda mikrofonen på ditt headset (Bluetooth eller kabel). Med iPod touch (3:e och 4:e generationen) måste du använda ett headset.
  • Det bästa resultatet får du om du håller enheten eller headsetet som under ett samtal.

När ska du tala

• När du håller ned hemknappen hör du en ton. Säg då ett kommando.
  • Om du använder ett Bluetooth-headset trycker du på ”ring”-knappen och håller den nedtryckt tills skärmen Röststyrning visas.

För FaceTime (alla enheter) och röststyrd uppringning (endast iPhone)

• Vissa korta namn kan vara svåra att särskilja. För bästa resultat med korta namn kan du prova att säga både för- och efternamnet.
  • Om du har problem med att få enheten att känna igen ett namn kan du redigera kontakten. Tryck på Lägg till fält och lägg till ett smeknamn.
  • Undvik genitivformer. I stället för att säga ”Ring Eriks mobil” kan du försöka med ”Ring Erik på hans mobil”.

Lyssna på musik

• Du kan spela alla låtar på ett album, i en spellista eller av en artist. Enheten känner inte igen kommandon för att spela en viss låt.
  • Om du inte kan få enheten att känna igen ett album eller ett artistnamn kan du försöka med att uppmana den att spela en viss spellista.
  • Om en artist har ”the” i namnet ska du även säga det ordet.

Om du vill slå av Röststyrning

Om du vill slå av Röststyrning måste du ange en lösenkod först – om du inte redan har en. Gå sedan till Inställningar > Touch ID och lösenkod > Röststyrd uppringning och slå av Röststyrd uppringning. Röststyrning för musik är alltid på.

Om Röststyrning inte förstår dig

1. Om du använder ett skyddsfodral eller filmöverdrag provar du med att ta bort det.
  2. Rensa mikrofonen eller mikrofonerna från damm och smuts.
  3. Starta om enheten.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: